Zatvori
Poslovni Puls
26/06/2018

Instagram je dosegao milijardu korisnika i postao konkurencija - Youtubeu

Instagram je dostigao milijardu aktivnih korisnika diljem svijeta. Kako bi potaknuli nastavak rasta, aplikaciji su dodali novu mogućnost – TV. Točnije, omogućili su svojim korisnicima da objavljuju videouratke dužine do sat vremena. Dosad je Instagram omogućavao tek jednominutne videe. Možete ih objaviti na svom profilu jednako kao i fotografiju, ili pak u zasebno u značajki moja priča (story).

 

Uglavnom se koristi na mobitelima

Na Instagram TV-u svoj jednosatni video može objaviti bilo tko, a osobitost je što omogućava video u vertikalnom formatu ili, kako objašnjavaju iz Instagrama na svom blogu, u prirodnom položaju držanja mobitela. Jer, iako je Instagram moguće koristiti i na desktopu, odnosno računalu, uglavnom se koristi na mobitelima, a posebice to čine oni mlađi od 25 godina.

Osim što je značajka IGTV dostupna unutar Instagramove aplikacije, jednako tako postoji i kao samostalna aplikacija na oba operativna sustava – iOS i Androidu pa ljubitelji videa mogu odvojiti aplikacije. Na zasebnoj IGTV aplikaciji video automatski počinje. Inače, na IGTV-u, osim ljudi koje pratite, možete vidjeti i izbor najpopularnijih i najgledanijih videouradaka i, naravno, kao i sve ostalo pretraživati.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram