Zatvori
Head&Shoulders šampon_boca izrađena od plastike prikupljene na plaži
Poslovni Puls
25/06/2018

P&G postavio nove ciljeve održivog razvoja – tvornice bez proizvodnog otpada koje pokreće energija iz obnovljivih izvora

Kompanija Procter & Gamble (NYSE:PG) objavila je kako je postigla većinu ciljeva održivog razvoja postavljenih za 2020. godinu, planira ostatak premašiti do kraja godine, te je postavila nove ambiciozne ciljeve za 2030. godinu.

Strateški dokument “Ambition 2030” osmišljen je da omogući i potakne pozitivan utjecaj na okoliš i društvo, stvarajući dodatnu vrijednost za tvrtku i potrošače.

- Vjerujemo da P&G može potaknuti pozitivne promjene i biti pokretačka sila rasta što nas motivira da intenzivnije prionemo na posao kako bismo zadovoljili i ushitili potrošače, omogućavajući im istovremeno odgovornu potrošnju, izjavio je David Taylor, predsjednik i glavni izvršni direktor P&G-a, dodajući:

- Potrošači od brandova kojima vjeruju očekuju vrhunsku doživljaj i pomoć u rješavanju nekih od najkompleksnijih izazova s kojima se svijet danas suočava.  Naš globalni doseg, naše razumijevanje pet milijardi potrošača kojima služimo i naša sposobnost da kontinuirano inoviramo jedinstvena su prilika da učinimo pozitivan pomak.

 

Ciljevi P&G-ja postavljeni u strategiji  “Ambition 2030”:

  • Brandovi: 20 vodećih robnih marki pod okriljem P&G-a, uključujući Always, Ariel, Dawn, Fairy, Febreze, Head & Shoulders, Pantene, Pampers i Tide omogućit će i potaknuti odgovornu potrošnju jer će potrošačima doći u pakiranju koje je se u potpunosti može reciklirati ili ponovo iskoristiti. Najavljeno je i predstavljane još održivijih inovacija, uz izgradnju povjerenja kroz transparentnost i dijeljenje znanja o sigurnosnoj znanosti.
  • Opskrbni lanac: Proizvodni pogoni P&G-a prepolovit će emisiju stakleničkih plinova te kupiti dovoljno obnovljive električne energije koja će se koristiti kao jedini izvor energije za pokretanje svih tvornica P&G-a. Kompanija se obvezuje i da će iskoristiti barem 5 milijardi litara vode vodeći se načelom kružne ekonomije.
  • Društvo: P&G nastavlja sklapati partnerstva koja mijenjaju svijet, a kojima omogućavaju napredak ljudima, planetu i poslovanju -  zaustavljaju onečišćenje oceana plastikom, štite šume i pošumljavaju ih, povećavaju broj rješenja za reciklažu higijenskih proizvoda te zaštitu vode u prioritetnim bazenima širom svijeta.
  • Djelatnici: P&G će uključiti, educirati i nagraditi djelatnike koji u svoj svakodnevni posao implementiraju rješenja održivog razvoja, te uključiti svaki doprinos u tom smjeru u sustav interne evaluacije.
TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram