Zatvori
Poslovni Puls
24/06/2018

Na Jadranu najveći porast cijena stanova

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako svibanjske cijene stanova bilježe porast na mjesečnoj i na godišnjoj razini, a najviše su vrijednosti, kao i njihove najveće promjene zabilježene u gradovima na Jadranu.

Svibanjske su cijene, u odnosu na travanj porasle za 0,6 posto, dok su u odnosu na isti mjesec prošle godine porasle za 7 posto, a njihov je najveći rast zabilježen u Šibeniku i Senju.

Najveći mjesečni pad tijekom svibnja je na oglasniku Crozilla.com zabilježen u Slavonskom Brodu gdje su se cijene „kvadrata“ spustile na 879 eura, te u Bjelovaru u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 777 eura, a u oba su grada vrijednosti bile 1,8 posto niže.

Pad od 0,5 posto zabilježen je u Osijeku gdje je prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila 966 eura, te u Varaždinu u kojem se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 1104 eura.

Jedini grad u unutrašnjosti gdje su stanovi tijekom svibnja poskupjeli bio je Zagreb u kojem su cijene bile 1,3 posto više no mjesec ranije, pa se, prema podacima Crozilla.com, za kvadratni metar u prosjeku tražilo 1834 eura.

Najveći mjesečni, ali i godišnji porast zabilježen je u Šibeniku gdje je prosječna oglašavana cijena iznosila 1844 eura po kvadratnome metru što je 4,8 posto više no prethodni mjesec, ali i oko 21 posto više no u istom mjesecu lani.

Mjesečni porast od 1,8 posto, te godišnji od 19 posto bilježi Senj u kojem se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 1443 eura.

Prosječna tražena cijena stana u Puli porasla je za 1,4 posto, pa se, prema podacima oglasnika Crozilla.com, za tamošnji kvadratni metar u prosjeku tražilo 1530 eura.

Najviše svibanjske cijene stanova, ali ujedno i porast od 0,8 posto bilježe Dubrovnik - u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 3932 eura, te Opatija gdje je prosječna cijena iznosila 2940 eura po „kvadratu“.

Blagi mjesečni porast svibanjskih cijena od 0,1 posto zabilježen je u Splitu i Rijeci. Prema podacima oglasnika Crozilla.com, u gradu pod Marijanom cijena kvadrata stana iznosila je 2681 euro, a u Rijeci 1425 eura.

Umaškim su stanovima prosječne tražene cijene porasle za 0,7 posto i popele se na 2051 euro po kvadratnome metru. Nešto jeftiniji od Umaga bio je Zadar u kojem se za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 2044 eura što je 0,9 posto više no u istom mjesecu lani.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram