Zatvori
Poslovni Puls
10/06/2018

Google operativni sustav Android P Beta 2 donosi 157 novih emotikona

Ovog tjedna, Google je najavio beta inačicu za svoj nadolazeći Android P čija će ažurirana verzija krajem godine sadržavati nove emotikone. Tako će se između ostalih moći pronaći emoji za skateboard, jastog, crvenokose osobe, ali i rodno neutralne inačice postojećih emotikona za obitelj i parove.

Unicode Standard već podržava ove emotikone, a Google ga sada slijedi i tvrdi, isto kao i Emojipedija: ''ako rod nije izravno spomenut, potrebno je koristiti rodno neutralan ili inkluzivan prikaz''. Tako će zadani emotikon za obitelj i par biti dvosmislen, a u podizborniku će se moći odabrati željena kombinacija roda.

Ovo bi mogao biti znak da Google u budućnosti smjera k rodno-neutralnoj opciji i za sve ostale emotikone. Apple je prošle godine također najavio rodno neutralne emotikone.

Osim spomenutog, dolazi još jedan set Android emotikona od kojih će neki postojeći biti modificirani. Tako će u emotikonu salate biti uklonjeno jaje kako bi bila veganska, a emotikon pištolja će biti zamijenjem vodenim pištoljem kako bi se smanjilo isticanje nasilja.

Dolaze i emotikoni za crvenokose i sijede, kovrčave i ćelave osobe, a isto tako i potpuno nove stavke: mango, klupko vune i ljama.

Android P Beta 2 sada je dostupan za pojedine uređaje, dok će na sve ostale dolazi tijekom srpnja ili kolovoza ove godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram