Zatvori
Poslovni Puls
06/06/2018

Evo kako vas glup tweet može koštati 100 milijuna dolara

Profesionalni sportaši u zadnje su vrijeme dobili pozornost po tome što rade nadahnjujuće stvari. Kevin Love je pričao o mentalnom zdravlju, Joe Hawley je napustio američki nogomet kako bi se otisnuo na turneju kombijem i širio poruku „živjeti s manje da biste iskusili više“, itd.

S druge strane tu je ne baš tako bistri Damarious Randall, koji se nedavno pridružio Cleveland Brownsima i veliki je navijač Golden State Warriorsa. Kada su Warriorsi ušli u NBA finale protiv Cleveland Cavaliersa, Randall nije imao problema s time da njegov grad sazna sve o njegovoj vjernosti:

 

„Ako Cleveland Cavaliers osvoje 2018. NBA finale, kupit ću svima koji ovo retweetaju dres...“.

Post je retweetan preko 900.000 puta, a siroti Randall nije mislio da će dobiti ni 100 retweetova.

Na stranici Cleveland Brownsa piše da prosječna cijena dresa iznosi 100 dolara. Prema tome, Randall bi mogao dugovati više od 90 milijuna dolara.

To nije jedini slučaj da je Randall pokazao entuzijazam za tim koji nije iz njegovog grada. Samo dan ranije, Randall je tweetao:

„Drago mi je da su Cavsi došli do finala jer mogu gledati Currya kako će "zapaliti tu kuju" u trećoj i četvrtoj utakmici."

Radi se o agitaciji, a obožavatelji Clevelanda nisu sretni.

 

Što možemo naučiti iz Randallove situacije?

 

Dobar dio Randallova pristupa

Ako ste se upravo pridružili novom timu, biste li ostavili svoje strasti na vratima i preobrazili se samo kako biste se uklopili? Kao leader, da li biste očekivali da novi zaposlenici to učine?

Naravno da ne.

Dakle, pohvale Randallu jer se ne osjeća prisiljenim uklopiti pod svaku cijenu te za održavanje svoje individualnosti.

 

Loš dio Randallovog pristupa

Morate vladati emocionalnom inteligencijom od prvog dana. Promisliti o tome kako će se vaše riječi i radnje shvatiti? Sagledajte situaciju s gledišta drugih ljudi. Randall je lako mogao iskazati svoju podršku Warriorsima na manje neukusan i uvredljiv način.

Upotrebljavajući pogrešan jezik i kazavši da želite vidjeti svoj novi grad kao gubitnika. Loše.

Razmetati se svojim bogatstvom nudeći da kupite dresove u slučaju da ste u krivu. Loše.

Nepridavanje važnosti tome koliko se grad ponosi timom i koliko žele pobijediti nakon nekoliko loših sezona. Loše.

 

Ružan dio Randallovog pristupa

Randall potencijalno ima 90 milijuna dolara duga. Mogao bi podijeliti novi dres u New Jerseyu i drugdje svakih pet sekundi.

Jasno je da do toga sada neće doći – i ne zato što će Warriorsi možda pobijediti Cavalierse. Teško je vidjeti kako Randall može izaći iz ovog scenarija kao pobjednik.

Ako bi Cavaliersi pobijedili, ne bi bio mogućnosti održati svoju riječ. U najboljem slučaju, moći će napraviti pametan, ali vjerojatno jadan izlaz iz kupovine tolikih dresova za fanove. Donirat će nešto novca i ispričati se.

Već je dobio nepotrebni publicitet tijekom NBA finala. Najavljivači će graditi dramu oko ove priče, a to vjerojatno nije vrsta pozornosti koju Randall priželjkuje.

Dakle, neka ova situacija bude podsjetnik. Kada uđete u novi tim, donesite svoje jedinstvene vještine, strasti, energiju i uvide. Istodobno, pokažite neku emocionalnu inteligenciju i razmislite kako možete ostati autentični dok koristite pristup kojim ćete pridobiti, a ne odbiti nove članove tima i zajednice.

Što vi mislite o Randallovom postupku?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram