Zatvori
Poslovni Puls
30/05/2018

Zbog rasističkog tweeta, ABC ukida najgledaniji TV show ove godine

POVEZANE OBJAVE:

Televizijska mreža ABC otkazala je popularni humoristični show "Roseanne" nakon što je glumica i komičarka Roseanne Barr objavila rasistički tweet u kojem je bivšu savjetnicu Baracka Obame nazvala “majmunom”.

Naime, Barr je na društvenoj mreži napisala da je dotična Valerie Jarrett “dijete Muslimanskog bratstva i filma ׳Planet majmuna‛”.

 

Tweet je ubrzo obrisala te se ispričala i sve nazvala “lošom šalom”.

No, TV kuća nije olako prešla preko neugodne situacije.

"Izjava Roseanne na Twitteru je odvratna, neukusna i nedosljedna s našim vrijednostima, pa smo odlučili otkazati show", rekao je Channing Dungey, predsjednik ABC Entertainmenta.

Reprizu epizode koja je bila zakazana za utorak navečer brzo je zamijenio show “The Middle”, a TV kuća je također počela s uklanjanjem epizoda “Roseanne” sa svojih web stranica.

Show koji se prije nekoliko mjeseci vratio na male ekrane nakon stanke od 20 godina postigao je veliku popularnost. Prosječno ga je gledalo 18,7 milijuna ljudi. “Roseanne” je ove godine donijela 45 milijuna dolara prihoda ABC-u od oglašavanja, a pretpostavlja se da bi prikupila više od 60 milijuna dolara sljedeće sezone, prema riječima Kantar Media.

Neovisno o tome, izvršni direktor Walt Disney Company, u čijem se vlasništvu nalazi TV kuća ABC, Robert A. Iger napisao je na Twitteru: “ Samo jedna stvar se ovdje mogla učiniti, i ta stvar je ispravna”.

Predviđa se da će “Roseanne” filmsku sezonu 2017.-2018. završiti kao treće rangirani show, odmah iza dvije NBC emisije: “Sunday Night Football” i “This is Us”.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram