Zatvori
Poslovni Puls
28/05/2018

Legendarni krokodil nakratko nestaje sa Lacoste majica, a razlog će vam se svidjeti

POVEZANE OBJAVE:

"Logo napravite većim!" - često klijenti kažu dizajnerima, al rijetko kad im kažu - uklonite naš logo.

Točno to se dogodilo u slučaju Lacoste-a. Naime kako bi podržali International Union for Conservation of Nature - IUCN (Međunarodna unija za zaštitu prirode), brend miče svog legendarnog krokodila sa svoje nove linije polo majica te radi mjesta za životinje kojima bi trebalo malo više pažnje.

"Save Out Species" je kampanja koja je početak trogodišnje suradnje između Lacosta i IUCN-a. Kampanja ističe 10 ugroženih vrsta životinja koje se svaka zasebno pojavljuje na mjestu krokodila u ovoj seriji odjeće.

Inače broj majica koji će se proizvesti je jednak preostalom broju ovih životinja, a to je 1775 polo majica. Krokodil, simbol brenda, inače je počast osnivaču i bivšem tenisaču Reneu Lacostu, koji je imao nadimak krokodil, zbog agresivnog stila igre. Ova kampanja je prvi put u povijesti kompanije (85 godina) da je brend mijenjao svoj logo.

10 životinja je izabrala ekipa iz IUCN-a. Lacostov studio je kreirao logo za sve životinje na temelju loga njihovog krokodila. Majice su u ponudu puštene tijekom "Paris Fashion Week-a" danas, a cijena jedne majice iznosi 150 eura. Sav prihod ide u zaštitu ovih vrsta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram