Zatvori
Marijan Palić
27/05/2018

SKANDALOZNO: Oni su totalno drugačiji od drugih (i baš zato svi pričaju o njima)!

U Hrvatskoj se dogodio pravi skandal. O tome su pisali i mnogi nacionalni online (a vjerujem i offline) mediji. Mnogi su poznati stavili svoj status na društvenim mrežama o tome kako se zgražaju nad time. Pa o čemu se točno radi?

S radom je počela radio postaja Extra FM koja pušta narodnu glazbu, vrstu glazbe koja se (barem u javnosti) prezire. Zašto kažem barem u javnosti? Zato što to nije realno. Činjenica je da su narodnjački klubovi jedni od najposjećenijih u Hrvatskoj, a da tu glazbu slušaju i mnogi poznati - koji se boje to priznati u javnosti.

Ne žele biti osuđivani radi toga, ali kada su sami kod kuće ili kada idu u klubove, slušaju tu vrstu glazbe.

VELIKI POTENCIJAL

Osnivači te radio postaje odlučili su se krenuti s tim projektom jer su shvatili koliki potencijal takva vrsta glazbe ima. Kada su najavili pokretanje, mnogi su mediji kao što sam naveo i u uvodu, pisali o tome i time im samo besplatno odradili marketing.

Svi ljubitelji narodne glazbe kojih je u Hrvatskoj službeno malo (a prikriveno jako puno), odmah su počeli slušati tu radio postaju kojoj se internet stranica rušila od prevelikog broja ulazaka.

Uvjeren sam, kako će unatoč osudama, ova radio postaja biti jedna od najslušanijih, mada je za sada prisutna samo u okolici Zagreba. U ovom slučaju, negativan PR bio je pozitivan PR, jer mnogi ljubitelji narodne glazbe bez ovolike 'buke u medijima' ne bi tako brzo saznali za Extra FM.

 

BROJKE SU JASNE

Koliko je popularan Extra FM pokazuju i brojke na društvenim mrežama, u samo mjesec dana (krenuli su 27. travnja) skupili su 25.700 pratitelja na Instagramu. Usporedbe radi, Otvoreni radio koji kreira izvrstan sadržaj na društvenim mrežama i postoji jako dugo ima 32.200 pratitelja,  a Narodni radio 42.200 pratitelja na Instagramu (pričamo o dvije najslušanije radio postaje).

Extra FM već su podržali mnogi pjevači poput Bobana Rajovića, Seke Aleksić i Saše Kovačevića. To je isto pomoglo njihovom rastu.

ZAŠTO SU USPJELI?

Napravili su nešto što drugi nisu, privukli su mnoštvo medija koji su pisali o njima, a preko tih medija njihova je ciljna skupina čula da postoje i počela slušati. Oni su našli svoju nišu, onu u koju nitko nije htio ući iz straha radi osuda javnosti. 

Ciljna skupina, za koju bi mnogi htjeli da je manja, ali je respektabilna što pokazuju brojke i rušenje stranice. Negativnih će reakcija uvijek biti, ali rezultati su tu, barem zasad.

Totalno su drugačiji i svi pričaju o njima, ali ih i slušaju.

Koje je vaše mišljenje o Extra FM-u?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram