Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2018

Prihodi aviotvrtke Jung Sky u 2017. rasli 31 posto

Tvrtka je u protekloj godini zaposlila 8 novih djelatnika, a broj sati letenja povećan je za 23 posto

Tijekom 2017. godine, privatna hrvatska aviotvrtka Jung Sky zabilježila je ukupne prihode u iznosu od 31 milijun kuna što je u usporedbi s 23,7 milijuna kuna prihoda u 12 mjeseci 2016. godine, povećanje od čak 31 posto.

Podsjetimo, Jung Sky je tvrtka sa sjedištem u Zagrebu koja s dva Cessna 525A CJ2 mlažnjaka obavlja usluge poslovnih i privatnih (turističkih) letova prema destinacijama diljem Europe i sjeverne Afrike, a na tržištu je već više od 8 godina. Protekla godina za tvrtku je najuspješnija dosad te je po svemu nadmašila 2016.

Osim prihoda, tijekom 2017. godine porastao je i broj sati letenja – i to za ukupno 23 posto, a tvrtka je unatrag godinu dana zaposlila čak 8 novih djelatnika pa tako broj zaposlenika trenutno broji 24 od kojih je 9 pilota.

„U 2017. godini povećanje flote nije bila jedna od strateških odrednica, već smo se orijentirali na temeljitu reorganizaciju unutar tvrtke. Unaprijedili smo načela prodaje i operativnu efikasnost što se očito pokazalo kao dobra odluka s obzirom da smo postigli značajno povećanje prihoda, kao i smanjenje nekih troškova s druge strane. Osim toga, novi ustroj olakšava nam daljnju ekspanziju u puno više pravaca nego u proteklim godinama“, izjavio je Krešimir Jung, suosnivač i glavni direktor tvrtke, ujedno i jedan od kapetana.

„Na budućnost gledamo s velikom dozom optimizma te se veselimo realizaciji mnogih ideja na kojima u ovom trenutku intenzivno radimo“, dodao je.

Ljeti i po 150 upita po avionu na dan

Iako je riječ o domaćoj tvrtki, tek 10% korisnika Jung Sky usluge je iz Hrvatske dok je ostatak inozemna klijentela - pripadnici poslovne zajednice, turisti, često i poznati glazbenici, DJ zvijezde, glumci i sl. Oba mlažnjaka imaju domet i do 1.500 milja te lete brzinom do 800 km/h. Najčešće destinacije na kojima tvrtka operira su Rim, Milano, Ženeva, Venezia, Munchen, Pariz, London, Zurich i Berlin, dok su ljeti vrlo popularne mediteranske destinacije. U ljetnom periodu godine stiže im i po 300 upita za let dnevno, oko 150 po avionu, a i to je broj koji se iz godine u godinu također kontinuirano povećava.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram