Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2018

Nakon Cambridge Analytica skandala Facebooku porasla popularnost

Sudeći prema podacima koje donosi Goldman Sachs, Facebook ne samo da je prebrodio krizu koja je nastupila nakon Cambridge Analytica skandala, već bilježi i porast korištenja.

Broj američkih korisnika na mobilnim uređajima porastao je na 188.6 milijuna u travnju, kada je skandal bio u svom punom jeku. Vrijeme provedeno na Facebooku je također poraslo.

 

Grafikon koji se nalazi iznad prikazuje koliko minuta dnevno se Facebook koristi po korisniku u Americi.

Ima još dobrih vijesti za Facebook. Deutsche Bank je izjavila da je provjera sustava oglašavanja pokazala da je čistka 583 milijuna lažnih profila s Facebooka, nakon ruskog uplitanja u američke izbore, imala „malog ili nikakvog utjecaja na doseg publike“. Izrađen je grafikon koji otkriva da je označavanje oglasa na svim demo faktorima naraslo.

Ovi podaci, zajedno s potpunim oporavkom cijena dionica Facebooka, osporili su druga istraživanja koja su ukazala na to da je povjerenje u Facebook opalo nakon sredine ožujka kada je zviždač Christopher Wylie pomogao otkriti da su kompromitirani podaci 87 milijuna korisnika u Cambridge Analytica skandalu.

 

Ti bi podaci trebali ohrabriti Marka Zuckerberga ispred kojeg se nalazi stresan tjedan tijekom kojeg će ga ispitivati zastupnici EU. Teme o kojima će se govoriti bit će vezane za Cambridge Analitica skandal, uloga Facebooka u američkim izborima i novi europski zakon o privatnosti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram