Sudeći prema podacima koje donosi Goldman Sachs, Facebook ne samo da je prebrodio krizu koja je nastupila nakon Cambridge Analytica skandala, već bilježi i porast korištenja.

Broj američkih korisnika na mobilnim uređajima porastao je na 188.6 milijuna u travnju, kada je skandal bio u svom punom jeku. Vrijeme provedeno na Facebooku je također poraslo.

 

Grafikon koji se nalazi iznad prikazuje koliko minuta dnevno se Facebook koristi po korisniku u Americi.

Ima još dobrih vijesti za Facebook. Deutsche Bank je izjavila da je provjera sustava oglašavanja pokazala da je čistka 583 milijuna lažnih profila s Facebooka, nakon ruskog uplitanja u američke izbore, imala „malog ili nikakvog utjecaja na doseg publike“. Izrađen je grafikon koji otkriva da je označavanje oglasa na svim demo faktorima naraslo.

Ovi podaci, zajedno s potpunim oporavkom cijena dionica Facebooka, osporili su druga istraživanja koja su ukazala na to da je povjerenje u Facebook opalo nakon sredine ožujka kada je zviždač Christopher Wylie pomogao otkriti da su kompromitirani podaci 87 milijuna korisnika u Cambridge Analytica skandalu.

 

Ti bi podaci trebali ohrabriti Marka Zuckerberga ispred kojeg se nalazi stresan tjedan tijekom kojeg će ga ispitivati zastupnici EU. Teme o kojima će se govoriti bit će vezane za Cambridge Analitica skandal, uloga Facebooka u američkim izborima i novi europski zakon o privatnosti.