Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2018

British American Tobacco zapošljava 100 stručnjaka na uvođenju proizvoda nove generacije u Hrvatsku

POVEZANE OBJAVE:

 

  • Novi zaposlenici postat će dio globalnog tima za tehnološki inovativne nove generacije proizvoda
  • BAT nastavlja investirati u Hrvatskoj – tvornica u Kanfanaru dograđuje kapacitete i povećava proizvodnju

 

 Multinacionalna kompanija British American Tobacco (BAT) u Hrvatskoj zapošljava 100 stručnjaka, koji će postati dio globalnog tima za  tehnološki inovativne nove generacije duhanskih proizvoda.

Hrvatska će biti jedna od prvih zemalja u kojima će BAT plasirati na tržištu  svoj proizvod koji zagrijava duhan bez sagorijevanja pod brendom “GLO”, koji je do sada lansiran u Japanu, Švicarskoj, Južnoj Koreji, Kanadi, Italiji i Rumunjskoj. “GLO” će na hrvatskom tržištu biti predstavljen do kraja godine.

Predstavljanje novog proizvoda koji zagrijava duhan dio je nastojanja BAT-a da predvodi transformaciju globalnog duhanskog biznisa u smjeru razvoja proizvoda smanjenog rizika. Od 2012. godine u BAT-u su u razvoj nove generacije proizvoda investirali preko 2,5 milijardi američkih dolara. Unutar BAT-a djeluje globalni istraživački centar u Southamptonu koji zapošljava više od 300 vrhunskih znanstvenika, a koji predvodi razvoj nove generacije proizvoda.

”Ovo je vrlo uzbudljivo vrijeme za sve nas u BAT-u. Svim zainteresiranima u Hrvatskoj otvaramo priliku za sudjelovanje u transformaciji industrije i početak karijere u poticajnoj atmosferi kakvu njegujemo u BAT-u”, izjavio je Antal Bekefi, generalni direktor BAT-ove Adria regije sa sjedištem u Zagrebu. 

 

Tvornica u Kanfanaru dograđuje kapacitete i povećava proizvodnju

Istovremeno sa razvojem novog dijela poslovanja, BAT u Hrvatskoj nastavlja investirati i zapošljavati u ostalim segmentima svojih operacija u Hrvatskoj, posebno u tvornici duhanskih proizvoda u Kanfanaru. Tvornica u Kanfanaru nastavlja povećavati proizvodnju i radi u tri smjene. Prošle je godine u Kanfanaru proizvedeno 10 milijardi cigareta, ove godine je planirana proizvodnja 12,5 milijardi cigareta, što predstavlja 50-postotno povećanje u odnosu na volumene prije preuzimanja TDR-a od strane BAT-a. Iduće godine je planirano povećanje proizvodnje na čak 20 milijardi cigareta. Od akvizicije TDR-a pa do kraja ove godine ukupna ulaganja BAT-a u Kanfanar dosegnut će 45 milijuna eura. Trenutno su pokrenuti građevinski radovi na rekonstrukciji tvorničke hale u Kanfanaru kako bi se povećao skladišni kapacitet i na taj način omogućilo ostvarenje proizvodnih planova.

Kako bi podržali razvojne planove, u TDR-u je prošle godine zaposleno više od 170 novih ljudi, a ukupno u BAT-ovim operacijama u Hrvatskoj njih preko 200. U zadnje dvije i pol godine - od akvizicije TDR-a, BAT je povećao ukupan broj zaposlenih u svim dijelovima poslovanja za 7 posto. Danas u hrvatskom dijelu BAT-ovog Adria klastera radi ukupno više od 1700 ljudi.  

Za posao u BAT Adria možete se prijaviti na: http://www.tdr.hr/.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram