Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2018

Britanska verzija Robinhooda crowdfunding-om prikuplja 1,3 milijuna dolara za aplikaciju za trgovanje bez naknade

Aplikacija koja nudi besplatnu trgovinu dionicama Robinhood u utrci je da postane jedan od najvrjednijih startup-ova u Americi, učetverostručivši svoju procjenu prošli tjedan na 5,6 milijardi dolara.

Start-up  je pokrenuo dioničarsku revoluciju pomažući novoj generaciji od 4 milijuna mladih investitora da kupe udjele u kompanijama kao što su Apple, Tesla i Amazon bez prekomjernih naknada.

 

Adam Dodds pokreće sličnu revoluciju za Europu.

Dodd i njegov tim proveli su zadnje dvije godine gradeći Freetrade, servis po uzoru na Robinhood koji je koncem prošle godine postao prvi burzovni mešetar ovlašten od strane Londonske burze.

Danas je najveća vijest da Freetrade pokreće svoju treću  crowdfunding kampanju, sakupivši 1,3 milijuna dolara (1 milijun funti) na Crowdcube-u.

„U fazi smo zapošljavanja osoblja, širenja tima i planiramo širenje na Europu u sljedećih 12 mjeseci“ – izjavio je Dodd.

Ne iznenađuju da je ova izvrsna aplikacija koja obećava besplatno i pristupačno investiranje postala veliki hit među crowdfunding investitorima. Naime, Doddova posljednja crowdfunding kampanja od 300.000 funti je skupila sredstva u iznosu od 800.000 funti, i Dodd se potiho nada istom scenariju i ove godine.

Prije objave, Freetradeova crowdfunding kampanja je već sakupila 1,7 milijuna funti, značajno premašivši njihovu željenu svotu, čak i prije nego što je kampanja službeno otvorena za javnost.

 

https://www.instagram.com/p/Bi1elfnAmp6/

Dodds je uvjeren da će njegova ekspanzija u Europi biti uspješna

Prikupljena sredstva će pomoći Freetrade-u da lansira svoju aplikaciju u Ujedinjenom Kraljevstvu i počne širiti svoju uslugu na ostatak  Europe.

Dok je potpuno lansiranje u Velikoj Britaniji i razvoj dodatnih elemenata (poput američkih dionica i frakcijskog trgovanja) još uvijek u tijeku, tim već planira svoj sljedeći korak.

„Već posjedujemo dozvolu i tehnički možemo krenuti uključivati europske klijente čim budemo spremni“ – izjavio je Dodds, istaknuvši da je velik broj ljudi s liste čekanja dolaze s kontinenta. Također se pripremamo za Brexit; djelomični razlog zašto skupljamo sredstva jest da osnujemo europsku podružnicu, možda u Dublinu ili Amsterdamu.“

Robinhoodova najava o širenju biznisa na Ujedinjeno Kraljevstvo ne zabrinjava vodstvo Freetrade-a.

Više smo usredotočeni na konkurentne kompanije kao što su Revolut ili druge europske tehnološke tvrtke koje uistinu razumiju tržište, izjavio je Dodd.

U drugu ruku, Dodds je uvjeren da će njegova ekspanzija u Europi biti uspješnija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram