Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2018

Google Home i Amazonova Alexa ne mogu razaznavati ljudske glasove, al ovaj startup bi im mogao pomoći

POVEZANE OBJAVE:

Amazonov Echo zvučnik možete pokrenuti riječju „Alexa“, no prepoznavanje zvukova i dalje predstavlja izazov za pametne uređaje. Tako Echo ne može razlikovati žamor koji nastaje razgovorom ljudi u kutku sobe od statike na radiju. Takav napredak zahtijeva dublje razumijevanje zvučnih valova.

 

CEO Audio Analytica razbija prozore različitih veličina i oblika u razvoju uređaja

Audio Analytic, startup iz Cambridgea, već 10 godina radi na tome da omogući tehnologiji prepoznavanje zvuka ljudskog govora. Možda se pitate zašto je to inovativno kada pametni telefoni već reagiraju na zvučne naredbe? Za sada pametni uređaji reagiraju i prepoznaju riječi, ali još uvijek ne raspoznaju ljudski govor. Cilj je da uređaji počnu raspoznavati razgovor kako bi, na primjer, znali kada je neprimjereno isti prekinuti.

 

Za sada je Audio Analytic prikupio 5.5 milijuna dolara za ostvarivanje svog cilja. Međutim implementiranje sustava prepoznavanja govora u pametne uređaje ima i pozitivne i negativne strane. Negativne se najviše tiču sigurnosnih pitanja i potencijalne zlouporabe u hakerske svrhe. S druge strane, takav sustav može omogućiti i sigurnosnu zaštitu vaše imovine i voljenih ako je sposoban raspoznati i obavijestiti vas o lomljenju stakla, dječjem plaču, lajanju psa, i tako dalje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram