Prošle godine Adidas je prodao više od milijun tenisica napravljenih od reciklirane plastike sakupljene iz oceana. Sada poduzimaju još jedan korak s ciljem daljnjeg očuvanja okoliša. U suradnji s organizacijom za zaštitu oceana Parley for the Oceans, Adidas uvodi novu liniju proizvoda Parley x Adidas Outdoor koja njihovu proizvodnju treba učiniti još više ekološki prihvatljivijom.

 

Prodano je više od milijun primjeraka tako proizvedene obuće

Ova zanimljiva suradnja usmjerena prema očuvanju okoliša započela je 2015. g., a prošle godine je urodila plodom nakon što je obuća napravljena od recikliranih materija postala dostupna široj javnosti. Prodano je više od milijun primjeraka tako proizvedene obuće. Ove godine suradnja će se proširiti i na područje odjeće.

 

Kako bi se postiglo što više na području zaštite okoliša, Adidas je u 2017. napustio plastične vrećice i prešao na papirnate. Time je izbjegnuto zagađivanje okoliša za okvirno 70 milijuna plastičnih vrećica. Kako bi spriječili daljnje zagađivanje oceana, započeli su i sa sakupljanjem plastičnog otpada obalnih zajednica prije nego li dospije u ocean.

 

Kako bi podigla svijest o ovoj problematici, linija napravljena od recikliranih materijala ima i posebni dizajn. Održivost i ekološki prihvatljivi načini proizvodnje dobrodošli su u svakoj industriji, a ovaj pozitivni primjer Adidasa svakako bi trebalo slijediti što više kompanija.