Zatvori
Poslovni Puls
13/05/2018

R.Kelly i slične odvratne osobe više nisu dobrodošle na Spotify

Glazbenici koji promoviraju govor mržnje ili iskazuju takvo ponašanje više nisu dobrodošli na Spotify-u.

"Želimo da naše uredničke odluke održavaju naše vrijednosti"

Prije nekoliko dana tvrtka je priopćila kako će se suzdržati od promicanje ili ukloniti sadržaj koji odašilje neprimjerene poruke. „Važno nam je da se vrijednosti za koje se zalažemo odražavaju u svemu što radimo, bilo da je riječ o distribuciji, promociji ili stvaranju sadržaja“ – izjavili su iz kompanije.

Iz tvrtke su također dali svoje viđenje sadržaja koji sadrži govor mržnje. To je glazba koja „ izričito i prvenstveno promiče, zagovara ili potiče mržnju ili nasilje prema nekoj skupini ili pojedincima na temelju obilježja, uključujući rasu, vjeru, rodni identitet, spol, etničku pripadnost, nacionalnost, seksualnu orijentaciju, status veterana ili invalidnost“.

Spotify surađuje s GLAAD, Anti-Defamation League, International Network Against Cyber Hate i drugima kako bi revidirala katalog i glazbu koja krši navedena pravila. Također koristi interni alat za praćenje, a obvezala se i primati feedback od korisnika.

Spotify će također uvesti strože kažnjavanje umjetnika koji su manifestirali ili manifestiraju problematično ponašanje, poput nasilja nad djecom ili seksualno nasilje. To bi značilo da umjetnici poput R. Kellya više ne mogu računati na potporu Spotify-a. „Njegova glazba će još uvijek biti dostupna, ali Spotify je više neće aktivno promovirati“.

Kompanija kaže da podržava umjetnike na brojne načine, od toga da nude njihovu glazbu na Spotify-u do promoviranja. „Iako nismo za cenzuriranje sadržaja zbog ponašanja umjetnika, želimo da naše uredničke odluke – ono što odlučimo prikazivati – održava naše vrijednosti“ – izjavili su iz kompanije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram