Zatvori
Poslovni Puls
06/05/2018

Osnivač WhatsApp-a napušta Facebook

POVEZANE OBJAVE:

Kada više ne ispunjavate svoju svrhu, nekada je najbolja strategija otići.

Osnivač WhatsAppa Jan Koum odlazi iz Facebooka zbog neslaganja oko strategije privatnosti i šifriranja podataka korisnika. Njegovo iznimno putovanje obilježila je hrabrost, volja i neumoljiva odlučnost. Koum je rođen u Ukraijini, u jednom selu blizu Kijeva. Kada mu je bilo 16 godina njegova je obitelj donijela odluku da napusti politički rastrganu zemlju i preseli se u Kaliforniju.

Iznenadni odlazak Kouma iz Facebooka pokazuje nam zašto je ponekad reći „ne“ ili otići najbolja strategija ako ne ispunjavate svoju svrhu.

Ovdje su tri načina kako da koristite „ne“ kao strategiju da ostanete odani sami sebi.

  1. Uspjeh nikada nije linearan

Koumu neuspjeh i odbijanje nisu nepoznanica. U ljeto 2009., on i njegov suosnivač Brian Acton su tražili poslove. Tako da je Koum već imao priliku iskusiti da uspjeh nikada nije pravocrtan. Uvijek će biti prepreka. Riječ je o tome da čovjek treba imati vjeru u sebe i vjerovati da će biti spreman kad se prilika ukaže.

  1. Prigrlite neizvjesnost

Život je sve osim predvidiv. Pet godina ranije, Facebook je kupio WhatsApp za 19 milijardi dolara. Kako bismo stavili taj dogovor u perspektivu, u vrijeme kupovine lanac hotela Marriott International je imao oko 120,000 zaposlenika i tržišni kapital od preko 15,4 milijarde dolara.WhatsApp je imao samo 55 zaposlenika. Imati hrabrosti da zakoračite u nepoznato je katkada jedini način da otkrijete svoj pravi poziv.

  1. Reci „ne“ brzo i misli to

Koum je imao dovoljno mozga da omete tehnološku industiju i hrabrost da krene dalje kada Facebookova strategija više nije bila u skladu s njegovom vizijom WhatsApp-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram