Zatvori
Poslovni Puls
29/04/2018

Još jedno europsko priznanje gradu Zagrebu

Implementirani sustav Upravljanja poslovnim procesima u Gradu Zagrebu, 20. ožujka u Manchesteru proglašen je najboljom poslovnom praksom iz područja Razvoja organizacije, u okviru provedbe projekta URBACT III SmartImpact - Local Impact from Smart City Planning.

Cilj projekta bio je istražiti i razviti inovativne upravljačke alate namijenjene gradovima.

Dvogodišnji projekt SmartImpact, ukupne vrijednosti 750.000 eura, pokrenut je u svibnju 2016., a financiran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) unutar cilja Europske teritorijalne suradnje. Grad Zagreb, kojem je kao partneru iz projekta osigurano 45.040 eura, sudjeluje u sufinanciranju sa 6756 eura. Vodeći partner u projektu je Grad Manchester, a pored Zagreba, sudjeluju još i gradovi Dublin, Stockholm, Eindhoven, Porto, Guadalajara, Miskolc, Smolyan i Suceava.

Cilj projekta je bio istražiti i razviti inovativne upravljačke alate namijenjene gradovima za financiranje, izgradnju, upravljanje i rukovođenje pametnim gradovima kroz mrežu gradova uspostavljenu projektom te obraditi pet ključnih tema: Podržavajući propisi i poticaji, Organizacijski razvoj, Aktiviranje lokalnog inovacijskog ekosustava, Integracija podataka i E-uprava te Pametno financiranje i javna nabava.

Mreža gradova razvija pristupe koji podržavaju donošenje odluka, investicije, upravljanje i održavanje pametnih rješenja za postizanje razvojnih ciljeva grada. Manji fokus je na samim tehnološkim rješenjima, a veći na upravljačkim strukturama, procesima i poslovnim modelima. Grad Zagreb kontinuirano radi na svom organizacijskom razvoju uz jasnu viziju razvoja - usmjerenost na ukupnu kvalitetu usluživanja naših korisnika usluge, naših sugrađana, riječi su zamjenice gradonačelnika Olivere Majić koja ističe zadovoljstvo time što je napor i kontinuirani rad Grada Zagreba i njegovih zaposlenika na organizacijskom razvoju međunarodno prepoznat, priznat i nagrađen.

"Takav pristup donosi niz prednosti, postiže se bolja komunikacija i bolje razumijevanje zahtjeva. U konačnici Upravljanje procesima osigurava niže troškove, kraći vremenski ciklus i djelotvornu uporabu resursa", istaknula je Olivera Majić.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram