Zatvori
Poslovni Puls
29/04/2018

Ipak ima nade za dizelaše, Njemački izum čini ih 10 puta čišćim od dopuštenog

U perspektivi, njemačka bi autoindustrija, zbog skupog razvoja alternativnih pogona u kojem kaska za japanskom konkurencijom, izgubila i više.

Dizelaši su spašeni!

Dizelaši su spašeni! – tvrde u Boschu, najvećem svjetskom proizvođaču sklopova i uređaja za automobile. Njemački gigant koji ima 402.000 zaposlenih predstavio je revolucionarni sustav pročišćavanja štetnih ispusta dizelskih automobila koji će omogućiti revoluciju odnosno smanjenje emisija zloglasnih dušikovih oksida (NOx) na razinu 10 puta manju nego što će biti ograničenje 2020, piše Večernji list.

Ta vijest dolazi kao melem na ranu njemačkim proizvođačima automobila čiji se pogonski sustavi snažno temelje na dizelskim motorima. Oni su zbog varanja na testovima ispusta dušikovih oksida u milijunima automobila VW grupe, mogućnosti zabrane starijih dizelaša u središtima njemačkih gradova i općoj hajki na dizelaše kao ekološki neprihvatljive već izgubili milijarde eura.

U perspektivi, njemačka bi autoindustrija, zbog skupog razvoja alternativnih pogona u kojem kaska za japanskom konkurencijom, izgubila i više. Primjerice, samo je VW u SAD-u morao isplatiti više od 30 milijardi dolara za kazne i odštete u vezi afere Dieselgate, a na odlagalištima stoje deseci tisuća vraćenih dizelskih automobila.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram