Baskin-Robbins je lansirao oglasnu kampanju koja iskorištava popularni meme „Got me Like“ kako bi uhvatio uzbuđenje konzumiranja sladoleda mlađoj publici.

Kampanja prenosi uzbudljivu poruku mladima

Taj potez označio je promjenu u strategiji branda – s oglašavanja kojem je u fokusu bio proizvod, prema kampanji koja se temelji na emocijama.

Kampanja se bazira na svijetlim bojama, glazbi, plesu, internetskim memama, animacijama i sveopćom razigranošću kako bi prenijela uzbudljivu poruku mladima.

Prema izvješću, ideja o kampanji nastala je kada je 22squared kreativni tim pokušao opisati radosni osjećaj koji izaziva Baskin-Robbins sladoled, i neprestano su se referirali na Got Me Like gifove.

Tim je shvatio da je GIF savršeno artikulirao radost jedenja Baskin-Robbins, pa su to odlučili napraviti središnjim dijelom kampanje.

Curt Muller, kreativni direktor 22squared, je rekao: Počeli smo stvarati kampanju koja privlači pažnju i tjera ljude da pričaju o brandu na nov i različit način. Naši partneri na Baskin-Robbins-u su imali viziju i strast potpuno novi kreativni pravac. Naši prijatelji u Psyopu-u su nam pomogli da stvorimo potpuno novi jezik za brand; onaj koji pokazuje kako mi želimo da mlađa publika vidi Baskin-Robbins, ikonski brand s bogatom povijesti“.

Kako bi sproveli kampanju, 22squared se udružio s Psyopom, kreirajući više od 50 animacija i sadržaja. Rad kombinira vizualni stil Internet mema i klasičnu Baskin-Robbins paletu boja. Dave Nagel, viši direktor odjela za potrošače u Baskin-Robbinsu , izjavio je: „Naša nova ‛Baskin-Robbins Got Me Like׳ kampanja je učinila izvrstan posao pretočivši veselje koje naše mušterije osjećaju kada posjete našu trgovinu u naše reklame na način da su svježe i relevantne za današnje potrošače“.

Kampanja počinje ovaj tjedan na digitalnim kanalima i sredinom travnja na TV-u. Više od 25 gifova iz kampanje bit će distribuirano putem GIF-platforme Tenor.