Zatvori
Poslovni Puls
19/04/2018

Određena minimalna satnica za rad studenata

POVEZANE OBJAVE:

Nacrt ovog zakona bi se uskoro trebao naći na Vladi. Tim zakonom se praktično ozakonjeva postojeće stanje, odnosno poslodavcima se daje mogućnost za korištenje jeftinije radne snage na uštrb klasičnih oblika zapošljavanja.

Minimalna satnica za rad studenata ne bi smjela biti niža od 21,49 kuna

Minimalna satnica za rad studenata ne bi smjela biti niža od 21,49 kuna. U slučaju da student radi blagdanom, noću, prekovremeno ili nedjeljom, ima pravo na 50-postotno uvećanje naknade za rad. Osim toga, izvođač, a u ovom slučaju to je student, imat će i pravo na naknadu putnih troškova, naknadu za topli obrok te druge naknade ukoliko su ugovorom o studentskom radu dogovorene.

Ako student radi najmanje šest sati dnevno, poslodavac će mu biti dužan osigurati plaćeni odmor od najmanje 30 minuta. Naime, nakon više od godinu dana od kada je otvorena rasprava o reguliranju studentskog rada koji je, posebno u telekomunikacijskom sektoru, postao sve rašireniji nagrizajući tako klasična radna mjesta, resorno ministarstvo znanosti i obrazovanja izradilo je nacrt prijedloga zakona o obavljanju strudentskih poslova.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram