Zatvori
Poslovni Puls
17/04/2018

CEO Starbucksa Kevin Johnson pokazao kako se postupa u PR krizi

CEO Starbucksa Kevin Johnson objavio je u subotu navečer podugačku ispriku zbog snažne negativne reakcije koju je izazvalo uhićenje dvojice crnaca u njihovoj prodavaonici.

CEO će se susresti s dotičnim muškarcima i ispričati im se uživo

Nekoliko snimki koje su postale viralne prikazuju policijske službenike kako stavljaju lisice dvojici muškaraca i vode ih iz trgovine uz negodovanje svjedoka koji su dobacivali „Nisu učinili ništa loše“.

Vlasti Philadelphije su izjavile da su muškarci sjedili u kafiću i upitali barmene mogu li koristiti toalet, iako nisu ništa naručili. Policijski službenik je rekao da su zaposlenici Starbucks-a odbili i tražili ih da odu, što je jedan muškarac odbio, zbog čega je jedan barmen pozvao policiju.

U jednoj snimci, bijelac kojeg su mediji identificirali kao Andrew Yaffea, kaže da se trebao naći s njima dvojicom. Raspravljao se s policijskim službenikom nazvavši uhićenje „apsurdnim“. „Što su učinili?“ neprestano je ponavljao Yaffe. Kada je jedan službenik odgovorio da je policija primila poziv iz trgovine, odgovorio je: „Zašto su pozvani? Zbog dva crnca koja sjede i čekaju?“. U tom se trenutku uključio još jedan svjedok rekavši: „Ništa nisu učinili. Ja sam svjedočio cijelom događaju“.

Johnson je u subotu izjavio da je snimke incidenta bilo „jako teško za gledati“ i ishod je nazvao „vrijednim prijekora“. U izjavi je također naveo nekoliko koraka koje misli poduzeti. Jedan je susresti se s dotičnim muškarcima i ispričati im se uživo. Drugi je poduzeti potrebne mjere da se takav incident u Starbucks-u više nikada ne ponovi. Pred lancem kafeterija Starbucks sada je zadatak uvjeriti javnost kako je  „Starbucks snažan protivnik diskriminacije ili rasnog profiliranja“.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram