Zatvori
chick-fill-a
Poslovni Puls
12/04/2018

Chick-fil-A je novi omiljeni fast food lanac u SAD-u

Chick-fil-A je prema istraživanjima novi kralj fast-food restorana u SADu, pokazala je studija provedena na tinejdžerskoj populaciji.

Pobijedili McDonald's, Chiptole i KFC

Lanac je pobijedio poznate brandove kao što su Starbucks, Chipotle, and McDonald's. Prodaja Chick-fil-A-a je dramatično porasla u posljednim godinama,s pribiližno 8 milijardi dolara u 2016. na više od 9 milijardi dolara u 2017. godini.

Chick-fil-A je dugo na vrhu ljestvice po kvaliteti hrane i uslužnosti. Radi se o jednom od najprofitabilnijih lanaca u Americi. Prema izvještaju QSR časopisa, prosječna prodaja po restoranu iznosila je oko 4.4 milijuna dolara u 2016. godini. Usporedbe radi, KFC ima prosječnu prodaju po restoranu u iznosu od $1.1 million za isto razdoblju.

Smatra se da je populatnost ovog branda među tinejdžerima vjerojatno povezana s uznapredovalim rastom ovog lanca u posljednjih nekoliko godina. Dok Chick-fill-A već ima fanove na Jugu, u mjestima poput New Yorka City-a i Midwest-a je tek u fazi stjecanja.

Prema procjenama istraživanja Technomic-a, tvrtke za istraživanje prehrambene industrije, Chich-fil-A će biti treći najveći lanac do 2020., odmah iza McDonald's-a and Starbucks-a, izvještava BuzzFeed.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram