Zatvori
Apple
Poslovni Puls
11/04/2018

Apple presudom dužan platiti 502,6 milijuna dolara

Prema odluci federalnog suda u Teksasu, Apple je dužan isplatiti 502.6 milijuna VirnetX-u zbog korištenja  Face Time i iMessage patenata prema Bloombergu.

Apple i VirnetX su na sudu od 2010

Inače, Apple i VirnetX su na sudu od 2010. kada je Apple optužen da je zlouporabio četiri njena patenta za internetske komunikacije. Legalna bitka se u međuvremenu produljila, uključivši brojne tužbe i žalbe.

"VirnetX je kompanija čiji cijeli biznis model počiva na tome da tuži kompanije koje razvijaju i prodaju proizvode bazirane na povredi zakona o patentima i olakom interpretiranju propisa o intelektualnom vlasništvu."

VirnetX je kompanija čiji cijeli biznis model počiva na tome da tuži kompanije koje razvijaju i prodaju proizvode bazirane na povredi zakona o patentima i olakom interpretiranju propisa o intelektualnom vlasništvu.

VirnetX je opisala svoj pristup zaradi novca rekavši „portfolio intelektualnog vlasništva je temelj našeg poslovnog modela“. Tvrtkine dionice su porasle za 44 posto nakon vijesti o federalnoj odluci u njihovu korist. Budući da Žalbeni sud SAD-a razmatra slučaj, postoji mogućnost da se odluke ponište.

Loše vijesi za kompaniju dolaze samo par dana nakon što su u pretprodaju stavili crveni iPhone 8.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram