Zatvori
Facebook
Poslovni Puls
08/04/2018

Facebook uhvaćen kako briše poruke Marka Zuckerberga

Facebook je uhvaćen prošli tjedan kako briše poruke koje su slane sa profila Marka Zuckerberga. Kako platforma nema opciju za korisnike da brišu poruke, ovaj potez dodatno je uznemirio njihove korisnike i svekoliku javnost.

"Učinili smo to iz sigurnosnih razloga"

Whatsapp i Instagram imaju opciju brisanja poslanih poruka, a Facebook je najavio da će i oni to uvesti svojim korisnicima. Kompaniju već neko vrijeme trese kriza odnosa s javnošću izazvana "Cambridge Analytica" skandalom. Nakon objave vijesti o obrisanim porukama Marka Zuckerberga, twitter je bio preplavljen porukama ljutitih korisnika:

https://twitter.com/CaseyNewton/status/982120568026578945?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.businessinsider.com%2Ffacebook-to-let-users-unsend-messages-after-mark-zuckerberg-caught-2018-4&tfw_creator=robaeprice&tfw_site=sai

Facebook tvrdi da su poruke svog CEO-a i visokih dužnosnika brisali iz straha od hakera, povodom skandala koji je Sony imao 2014. sa hakerima koji su objavili njihove privatne emailove. Iz Facebooka su objasnili kako imaju opciju tajnih razgovora u kojima korisnici mogu koristiti timer za poruke. Te poruke po isteku vremena se automatski brišu, tako da tvrtka u nekom obliku već ima opciju brisanja. Po najnovijim navodima, tvrtka će za sve korisnike pustiti opciju brisanja svih poslanih poruka.

Facebook također uvodi obaveznu identifikaciju za političke oglase

Facebook je također najavio da će od sada svi oglasi i promocije vezani za političke ili slične ideološke ciljeve, zahtjevati identifikaciju korisnika koji puštaju oglase. Mark Zuckerberg je baš danas objavio vijest u kojoj tvrdi da će kompanija poduprijeti "Honest Ads Act".

"Honest Ads Act" je akt koji regulira političko oglašavanje u digitalnom svijetu. Facebook je objavio da je izgasio čak 273 ruske stranice povezane sa Cambridge Analytica skandalom. To je nakon isprike koju je uputio javnosti, još jedan korak Marka Zuckerberga da vrati povjerenje svojih korisnika.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram