Zatvori
Nafta
Poslovni Puls
06/04/2018

Bahrain otkrio 80 milijardi barela nafte - najviše u povijesti

Mala otočna država Bahrain u srijedu je objavila da je otkrila rezerve škriljevca koje bi mogle sadržavati barem 80 bilijuna barela sirove nafte. Više nego cijela Ruska rezerva nafte.

Bahrain proizvodi oko 50,000 barela nafte dnevno.

Inače, ovo otočno kraljevstvo smješteno na istoku Saudijske Arabije smatra se najmanjim i najstarijim proizvođačem nafte u Perzijskom zaljevu. Trenutno Bahrain proizvodi oko 50,000 barela nafte dnevno. Ovo je otkriće od velike važnosti za bahreinsku vladu koja se financira prihodima od nafte, čiji se deficit pogoršao zbog smanjenja potražnje počevši od 2014. godine.

"Bahrain nije član naftnog kartela Organisation of Petroleum Exporting Countries, već jedan od 11 „ne-članova“ koji su odlučili smanjiti svoju proizvodnju kako bi pomogli da se smanji globalna prezasićenost tržišta naftom."

Ovisno o tome koliko se nafte može ekstrahirati, ovo bi otkriće moglo podići bahreinsku proizvodnju u regiji, u kojoj su aktivni i veliki proizvođači  poput Ujedinjenih Arapskih Emirata i Irana. Među tri konzultantske firme koje su radile na otkrivanju izvora, nalaze se i američki proizvođači nafte, Halliburton i Schlumberger.

Iskorištavanje novih izvora nafte će početi kroz pet godina

Prema izvještaju Bahrain's National Oil and Gas Authority, postignut je „dogovor s Halliburtonom da započne bušenje na dva dodatna bunara u 2018.-oj kako bi se dodatno evaluirao potencijal rezervoara, optimizirao proces i započela dugoročna proizvodnja“. Bahreinska se vlada nada da će iskorištavanje novih izvora nafte početi unutar pet godina.

"Prema informacijama koje prenosi Bloomerg iz lokalnog tiska, novootkriveni izvori bi mogli jednoga dana donositi oko 200,000 barela nafte dnevno."

Prema informacijama koje prenosi Bloomerg iz lokalnog tiska, novootkriveni izvori bi mogli jednoga dana donositi oko 200,000 barela nafte dnevno.

Za kraj, podsjetimo se da Bahrain nije član naftnog kartela Organisation of Petroleum Exporting Countries, već jedan od 11 „ne-članova“ koji su odlučili smanjiti svoju proizvodnju kako bi pomogli da se smanji globalna prezasićenost tržišta naftom.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram