Zatvori
Croatia
Poslovni Puls
30/03/2018

Turista kao i lani za Uskrsni vikend

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Ministarstvo turizma za uskrsni vikend očekuju sličan turistički promet kao i lani za Uskrs, kada je došlo oko 120 tisuća turista. Veći broj turista nego prošlu godinu očekuju jadranske županije i neke kontinentalne.

Za uskrsni vikend biti više od 120 tisuća turista

"Rezultati mogli ovisiti i o vremenskoj prognozi, odnosno boljem ili lošijem vremenu, ali ne i o hotelima s četiri i pet zvjezdica koji su otvoreni i praktički popunjeni. Vjerujemo da ćemo ovog Uskrsa ponoviti najmanje lanjske brojke, pri čemu treba imati u vidu da je lani Uskrs bio kalendarski dva tjedna kasnije", poručio je ministar turizma Gari Cappelli.

"Rezultati mogli ovisiti i o vremenskoj prognozi, odnosno boljem ili lošijem vremenu, ali ne i o hotelima s četiri i pet zvjezdica koji su otvoreni i praktički popunjeni."

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić  dodaje da će po županijama tijekom uskrsnog produljenog vikenda promet narasti u odnosu na prošlogodišnji blagdanski vikend. Naročito u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji, kao i kontinentalnim županijama.

Ako se ostvari razina lanjskog turističkog prometa, to znači da će u Hrvatskoj za uskrsni vikend biti više od 120 tisuća turista i ostvarit će se oko 400 tisuća noćenja.

U dosadašnjem dijelu godine porast od gotovo 10%

"Uskrs se u Hrvatskoj neformalno smatra početkom glavnog dijela turističke godine. U tom smislu očekujemo pozitivan utjecaj produljenog uskrsnog vikenda na turistička kretanja. Kako očekujemo slične brojke kao za lanjskog Uskrsa s porastima u pojedinim županijama, to bio bio vrlo dobar i pozitivan rezultat", ističe Staničić. 

"Uskrs se u Hrvatskoj neformalno smatra početkom glavnog dijela turističke godine pa u tom smislu očekujemo pozitivan utjecaj produljenog uskrsnog vikenda na turistička kretanja."

Dodaje kako je hrvatski turizam u dosadašnjem dijelu godine zabilježio porast od gotovo 10 posto u dolascima i noćenjima.

Pozitivne trendove očekuje i tijekom cijelog travnja. Lani u tom mjesecu Hrvatsku su posjetile 934 tisuće turista i zabilježeno je gotovo 2,7 milijuna noćenja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram