Zatvori
Poslovni Puls
30/03/2018

Nastavak loših vijesti za Teslu - povlače 123.000 automobila zbog greške

Tesla povlači 123.000 vozila najprodavanijeg Modela S zbog problema s upravljačkim mehanizmom, obavijestio je u petak elektroničkom poštom kupce proizvođač tih električnih vozila. Povlačenje automobila, najveće koje je do sada izvela tvrtka milijardera Elona Muska, odnosi se na modele luksuznih sedana proizvedenih prije travnja 2016.

Tesla je utvrdio da u hladnijem klimatskom okruženju vijci na upravljačkom mehanizmu vrlo brzo korodiraju, zbog čega upravljanje vozilom postaje teže.

 

Veliki pad vrijednosti dionica

Tvrtka je priopćila da nema nikakve opasnosti za vozače te da mogu nastaviti voziti svoj automobil. Za sada nema izvješća o nesrećama ili ozljedama koje bi se moglo povezati sa spomenutom greškom.

Jučer smo pisali i o tvrdnjama menadžera američkog investicijskog fonda Johna Thompsona da će Tesla bankrotirati u roku od četiri mjeseca ukoliko ne promjeni nešto drastično u poslovanju.

Ovaj tjedan su dionice Tesle zabilježile veliki pad nakon što je američka vlada objavila da istražuje prošlotjedni fatalni sudar u kojem je sudjelovao njihov Model X SUV.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram