Zatvori
Poslovni Puls
29/03/2018

Menadžer američkog investicijskog fonda: "Tesla će uskoro bankrotirati"

Američki proizvođač električnih auta bankrotirati će unutar četiri mjeseca ukoliko njegov šef Elon Musk “ne izvuče zeca iz šešira” tvrdi menadžer američkog fonda rizičnog kapitala John Thompson.

"Ovo je jedan od najgorih izvještaja kompanije koji sam ikada vidio. Tvrtke u jednom trenutku moraju imati profit, a ne vidim da bi se to u Tesli moglo dogoditi", izjavio je menadžer investicijskog fonda Vilas Capital Management za Market Watch.

 

 

"U cijeloj svojoj karijeri nisam vidio ništa ovako apsurdno"

"Tesla je bez sumnje na rubu bankrota. Mislim da će bankrotirati u roku od tri do šest mjeseci... Uzrok tome su pogreške u stvaranju Modela 3, manjak potražnje za Modele S i X, užasne financije, degradirana kreditna sposobnost tvrtke te istraga Komisije za vrijednosnice i burzu", napisao je Thompson u e-mailu svojim klijentima.

"Vrijeme je za suočavanje sa stvarnošću: Tesla vrijedi dvostruko više od Forda, a Ford je prošle godine proizveo 6 milijuna automobila uz profit od 7,6 milijardi dolara, dok je Tesla proizveo 100.000 automobila uz gubitak od 2 milijarde. Nadalje, Ford ima uštedu od 12 milijardi za 'crne dane', dok će Tesli vjerovatno ponestati novca u sljedećih 3 mjeseca. U cijeloj svojoj karijeri nisam vidio ništa ovako apsurdno", izjavio je Thompson.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram