Zatvori
Poslovni Puls
27/03/2018

Arriva Deutsche Bahn ulaže 40 milijuna kuna u Panturist

Nakon preuzimanja riječkog Autotransa, njemačka korporacija jača i tvrtku u Osijeku.

Njemačka međunarodna korporacija Arriva Deutsche Bahn, koja je prije pet godina preuzela osječki Panturist, namjerava značajno povećati temeljni kapital ove tvrtke.

Još 2013. godine, nakon ulaska u Panturist, Arriva DB je s 23 milijuna kuna dokapitalizirala to autobusno prijevozničko poduzeće, podigavši njegov temeljni kapital na 23,77 milijuna kuna.

Time je stekla vlasnički udjel od 99,69 posto, a sada namjerava dodatno povećati kapital izdavanjem novih dionica za 40 milijuna kuna. Po pozivu koji je odobrila skupština dioničara, nove redovne dionice Arriva DB će upisivati i uplatiti u iznosu od 10 kuna po dionici, a postupak će se odvijati u jednom krugu zaključno s 4. travnjem.

Novom dokapitalizacijom Arriva DB nastavlja jačati prisutnost na hrvatskom tržištu, na kojemu je osim Panturista u međuvremenu, prije nepunih godinu dana, preuzela i riječki Autotrans.

Tom prigodom iz Arrive je najavljeno da će se u narednom razdoblju usredotočiti na jačanje i pružanje usluga dodatne vrijednosti korisnicima u Hrvatskoj i regiji srednje i istočne Europe.

Od ulaska Nijemaca u Panturistu se obnavlja vozni park, a pozitivan predznak imaju i rezultati poslovanja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram