Zatvori
Poslovni Puls
17/03/2018

Future ft. Marketing: Studenti Ekonomskog fakulteta okušali se u praksi i predstavili svježe ideje

Katedra za marketing i Centar za karijere Ekonomskog fakultet Sveučilišta u Rijeci organizirali su 15. ožujka 2018. godine događaj pod nazivom „Future ft. Marketing“. Događanje je imalo za cilj predstaviti projekte koji su se u sklopu nastave na Katedri za marketing odvijali u prethodnoj godini.

Tijekom realizacije prezentiranih projekata ostvarena je interakcija poslovnih subjekata i studenata pri čemu su studenti stjecali praktična iskustva vezana za stvarne i aktualne poslovne izazove, a poslovni subjekti upoznali buduće marketinške stručnjake te zahvaljujući njihovom doprinosu u smislu provedenih istraživanja i analiza te ponuđenih poslovnih rješenja i kreativnih ideja nerijetko unaprjeđivali svoje poslovanje. Na samo događanje odazvalo se oko 30 predstavnika poslovnih subjekata iz Rijeke i okolice, ali i iz ostalih krajeva Hrvatske te veliki broj studenata marketinga, odnosno studenata preddiplomskog studija svih usmjerenja koji su došli pogledati što znači studirati i raditi u marketingu prije nego donesu odluku o svom usmjerenju na diplomskom studiju.

 

 

„Iako je izrada ovog projekta bio zahtjevan i dugotrajan proces, njegovom izradom implementirali smo znanje sa predavanja a ujedno stekli dodatne praktične vještine koje će nam zasigurno biti od velike koristi na tržištu rada te ostvarili komunikaciju sa potencijalnim budućim poslodavcima. - rekla je Dolores Pečenković, 1. god diplomskog studija smjera marketing.

"Kao Katedra za marketing ulažemo veliki trud da studenti iskuse praktičan rad, povežu znanost i praksu, postanu samostalni te steknu samopouzdanje u svoja znanja, vještine i kompetencije" - istaknula je pročelnica Katedre za marketing, izv. prof. dr. sc. Ivana First Komen.

 

 

Ekonomski fakultet u Rijeci odlučan je u namjeri snažnog doprinosa kvaliteti visokog obrazovanja ekonomista. Pokrenuli smo proces unaprjeđenja studijskih programa u kojima već sada koristimo niz najnovijih tehničkih i pedagoških metoda. Na razini Hrvatske, lideri smo u implementaciji studijskog programa na engleskom jeziku, on-line nastavi, implementaciji stručne prakse u nastavni proces. Ugovori o suradnji s preko 100 poduzeća u cijeloj Hrvatskoj omogućuju nam primjenu i testiranje znanstvenih spoznaja u praksi. - izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Alena Hosta.

Događanje je omogućilo međusobnu komunikaciju poslovnih subjekata, studenata i predstavnika Katedre za marketing pri čemu se stekao uvid kako dalje unaprjeđivati studij marketinga u svrhu boljeg zadovoljenja tržišta rada i razvoja zajednice.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram