Zatvori
Poslovni Puls
16/03/2018

Trgovci prate "zahtjevne kupce" - uveli praksu zabrane kupnje

Trgovci poput Amazona mijenjali su zadnjih godina njihove politike povrata i zamjene robe kako bi bili što atraktivniji svojim kupcima. Iako je to pogodno za kupce uzrokovalo je noćnu moru trgovcima kroz različite zloupotrebe i prevare.

Kako bi to spriječili dio lanaca je pooštrio takve politike, a drugi su otišli i korak dalje pa su se zbog velikog broja povrata kupljene robe odlučili na praćenje i kažnjavanje “zahtjevnih kupaca”.

Takve prakse uveli su veliki maloprodajni lanci poput Best Buya, Home Depota i Victoria’s Secreta.

Za to unajmljuju posebne konzultantske tvrtke koje vode bazu s prodajom i povratom kupljene robe od strane različitih kupaca.

Praksa je dobila i mnogo kritičara pa su se mnogi kupci požalili na kršenje privatnosti, dok su se drugi pobunili na društvenim mrežama žaleći se da su nepravedno kažnjeni.

 

 

S druge strane trgovci se pravdaju da prate samo kupce s ekstremnim brojem povrata robe, te da samo žele spriječiti prevare koje su poprimile razmjere epidemije.

Slažete li se s ovakvom praksom trgovaca?

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram