Zatvori
Poslovni Puls
09/03/2018

Dobra komunikacija nužna za dobar posao

Na Smotri finalista za nagrade Grand PRix predstavljeno je tridesetak najboljih hrvatskih komunikacijskih projekata iz 2017. godine. Stručnjaci zaključili kako komunikacija nikada nije imala veću moć.

 

Komunikacija snažnije no ikad utječe na društvo i zato ona strateški treba biti uključena u sve – od nevladinog sektora preko gospodarstva do državne vlasti. Zaključak je to komunikacijskih stručnjaka okupljenih na Smotri finalista za nagrade Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

„Na Smotri je predstavljena najbolja hrvatska komunikacijska praksa. Upravo ona svjedoči kolika je snaga odnosa s javnošću. Na Smotri smo mogli vidjeti koliko dobra komunikacija može unaprijediti zahtjevan projekt za koji je novac dobivan iz fondova Europske unije, kako se može promijeniti percepcija javnosti iz negativne u pozitivnu, kako uspješno potaknuti građane, od mladih do onih starijih, na usvajanje novih znanja i prihvaćanje novih navika, kako poduzeću izgraditi posve nov imidž, zašto su važni interna komunikacija i novi alati za razgovor sa zaposlenicima, koliki utjecaj ima društveno odgovorno poslovanje, koliko PR doprinosi pobjedi na izborima te kako biti kreativan u organizaciji događanja te korištenju novih tehnologija. Zaključak je da je dobra komunikacija danas nužna za svaki dobar posao“, istaknuo je Krešimir Macan, predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

 

 

Na Smotri je kroz deset kategorija predstavljen trideset i jedan projekt ostvaren u 2017. godini. Najviše projekata u završnici su imali INA, agencija 404 i Dialog komunikacije.

„Neke tvrtke i udruge svoje komunikacije vode samostalno, a neki su projekti napravljeni u suradnji s agencijama za odnose s javnošću. Svima su zajedničke kreativnost, inovativnost i izvrsnost u komunikaciji – od oblikovanja strategije do njezina provođenja“, kazala je Maja Gradišar Perotić, zamjenica predsjednika žirija 11. Grand PRixa.

Uz predstavljanje vrhunske komunikacije javnosti Smotra finalista žiriju služi i za postavljanje dodatnih pitanja tvorcima projekata. Time se zaključuje bodovanje za dodjelu nagrada Grand PRix. Tko će ih primiti, bit će obznanjeno na svečanosti Grand PRixa HUOJ-a u hotelu Westin u Zagrebu u petak, 16. ožujka s početkom u 19.30 sati.

Na toj će svečanosti biti otkriveno i kome ide Grand PRix za doprinos struci, a pozivnice se šalju i Komunikatoru godine Anti Mrvici te Antikomunikatoru godine Vladi Košiću.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram