Zatvori
Poslovni Puls
21/02/2018

7 koraka za uspjeh na društvenim mrežama

 

Danas ćemo ti i ja porazgovarati ili barem započeti priču o društvenim mrežama.
Pripremila sam ti neki klasični recept dobre objave.

Evo što ti je potrebno:
-1 neobrađena fotografija
-što više teksta to bolje
-željenoj publici obraćati se na sljedeći način („Dragi svi“, „Svi zainteresirani...“, „Pozdrav...“)

Za kraj svakako iskoristiti i ovaj savjet:
- obavezno par atraktivnih i dobro nam poznatih hashtag-ova (#lifestyle #power #hustle)

 

Sada kada smo ovim uvodom otpratili sa stranice sve one koji se u potpunosti slažu s ovim receptom, vrijeme je da ti otkrijem kako je pravi naslov ovog malog uvoda „Recept za propast na društvenim mrežama“.

Neću trošiti previše riječi da ti objasnim zašto je tome tako. Još mi ne vjeruješ? Probaj napraviti jednu ovakvu objavu. I? Koliko like-ova imaš?

Nema na čemu! 😉

Neću ti lagati, nekada je teško naći inspiraciju. Baš iz tog razloga ti želim uputiti par dobronamjernih savjeta koje sam i sama dugo upijala.

 

"Slušaj" što ti tvoji pratitelji poručuju

Ima dana kada imaš toliko inspiracije, objava se piše sama od sebe. Toliko si ponosan/na na svoj autorski tekst da imaš osjećaj kako je ovo tvoj „personal best“. Žao mi je, ali u krivu si. Sada ćeš  protiv mene sigurno upotrijebiti onu dobru staru „Svaka roba ima svog kupca“. To je istina, ali isto tako ne smijemo zanemariti ovaj ostatak. Uvijek prati i osluškuj svoju publiku jer si ti tu prvenstveno zbog njih. Ako njima ne odgovara sadržaj na koji si ti toliko ponosan/na, uskoro ćeš gledati kako broj tvojih pratitelja opada.

 

Manje je više!

Sada ću te na trenutak vratiti na početak ovog teksta. Ne treba pretjerivati sa sadržajem, nitko ne voli čitati bibliju teksta iznad tvoje objave. Koliko god je to moguće drži se one „manje je više“, pogotovo ako govorimo o objavi pisanoj za Instagram.

 

Kvaliteta vs. Kvantiteta

Ovaj savjet usko je vezan uz prethodni. Kako pitaš? Često znam naići na stranice koje imaju hrpu followera. Žalosna je samo činjenica koliki postotak njih zapravo reagira na sadržaj koji se objavljuje.
10% je neko nepisano pravilo, ali ni to ne mora biti tako. Bolje je imati 1 000 kvalitetnih i „vrijednih“, nego 15 000 fiktivnih pratitelja.

 

Strpljenje kao ključ uspjeha

Daj vremena svemu što radiš u životu. Ništa se ne dešava preko noći. Bitno je samo to da tome što radiš, posvetiš dovoljno pažnje i truda. Prihvati i onu najmanju priliku koja ti se nudi. Upravo ona će biti najviše zaslužna za tvoj dolazak do cilja.

 

"Osobni" influencer

Budi svoj privatni influencer. Nije to sramota. Dapače, zaposli i svoje prijatelje da podrže tvoj projekt, objavu ili bilo što drugo. Kako očekuješ da drugi vjeruju u tebe, ako nećeš početi od sebe?
„Word of mouth“ je najbolji marketing, vjeruj mi!

 

Prekontroliraj svoj tekst

Dok ovo čitaš, moraš znati da sam ovaj tekst prepravila barem  4 puta. Možda se čini dosta banalno, ali je zapravo jedna od najbitnijih stvari. Svaki put ćeš imati što za popraviti, gramatički ispraviti. Možda si negdje nešto mogao reći i konciznije. Ovaj trik sam usvojila od jednog genijalnog marketing stručnjaka.
Možda mu i posvetim neku od budućih kolumni!

 

Plijeni pažnju svojim fotografijama

Filteri su tu s razlogom! Uredi svoju fotografiju. Okej, ne do mjere neprepoznatljivosti, ali znaš što želim reći. Ona je ogledalo tvoje objave, o njoj ovisiš. Primarna pažnja ljudskog oka su boje, pa iz tog razloga fotografija mora biti tvoj glavni adut.

 

S ovim ću završiti današnju kolumnu, jer bi u protivnom mogla ostati bez „asa u rukavu“.

Još nešto. Nikad ne otkrivaj sve svoje poteze! 🙂

 

Do sljedećeg klika.

Arijana

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram