Zatvori
Poslovni Puls
17/02/2018

Schneider Electric uvršten na popis World’s Most Admired Companies časopisa Fortune

Korporacija Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, imenovana je jednom od najcjenjenijih kompanija na svijetu prema popisu World’s Most Admired Companies za godinu kojeg je objavio časopis Fortune. Ove godine kompanija se nalazi na petom mjestu u skupini proizvođača elektroničke opreme, za tri mjesta više nego prošle 2017. godine. Odraz je to njezinog sve većeg ugleda kao tvrtke koja se bavi inovacijama sa snažnim naglaskom na održivost, uspješne u svemu što poduzme u svojoj industrijskoj grani.

Godišnji popis najcjenjenijih kompanija u svijetu World’s Most Admired Companies časopisa Fortune temelji se na anketi o 500 najvećih kompanija iz SAD-a i ostatka svijeta, popisa kojeg objavljuje časopis Fortune i koje su objavile najviše prihode u granama industrije u kojima posluju. Kako bi mogli odabrati najuspješnije kompanije u 52 industrijske grane, rukovoditelji, direktori i analitičari zaposleni u tim granama zamoljeni su da daju svoje ocjene za kompanije po devet kriterija: inovacija, upravljanje ljudima, korištenje korporativnih sredstava, društvena odgovornost, kvaliteta upravljanja, solventnost, dugoročna vrijednost ulaganja, kvaliteta proizvoda i usluga te globalna konkurentnost. Kako bi mogle biti uvrštene na popis, kompanije su se morale po bodovima nalaziti u gornjoj polovici popisa za svoju granu industrije.

Olivier Blum, voditelj Odjela za ljudske resurse, Schneider Electric, rekao je: “Presretni smo zbog ovog prestižnog priznanja. Tvrtka Schneider Electric čvrsto se obvezala na održivost i to se vidi u svemu što radimo, od naše misije uvođenja inovacija i pružanja pomoći u osiguranju cjenovno prihvatljive, pouzdane i čiste energije za sve, pa sve do stvaranja raznolike i inkluzivne organizacije. Ovi konkretni ciljevi pokreću učinkovitost naših ljudi ali i našu sposobnost da pridonesemo promjeni.”

Schneider Electric se redovito pojavljuje na popisima gospodarskih grana kojima je cilj promicati održivost i inkluzivnost, kao što se pojavio prošlog mjeseca na  Bloombergovom Indeksu ravnopravnosti spolova koji predstavlja jedinstven barometar uspješnosti u ostvarivanju ravnopravnosti spolova u svim sektorima u svijetu. Ovakva priznanja jačaju predanost kompanije Schneider Electric inkluzivnoj i raznolikoj kulturi te njezine dugogodišnje napore u promicanju ravnopravnosti spolova.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram