Zatvori
Poslovni Puls
23/01/2018

Dite Ćaćino satirom ušlo u završnicu izbora za Komunikatora godine

Autori stranica Ćaća se vrača i Di su pare, u javnosti poznati pod imenom Dite Ćaćino, ulaze u završnicu izbora za Komunikatora 2018. godine. U toj su završnici uz njih ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan te načelnik stožera i zamjenik zapovjednika 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u Zemuniku pukovnik Davor Turković. Žiri Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću za nekoliko će dana objaviti i posljednjeg finalista.

Svaki od finalista sjajan je komunikator. Iako su im osnovne značajke dobre komunikacije zajedničke, svatko ima svoj stil i komunicira drugačiji sadržaj. Dite Ćaćino za prestižno se priznanje bori odličnim smislom za humor.

„Dite Ćaćino u završnicu izbora za Komunikatora godine uvrstili smo prije nego što im je stranica blokirana na Facebooku. U svakom se desetljeću istakne skupina autora koja kritički i satirički prati duh vremena, a čija komunikacija dopire do velikoga broja ljudi. U ime udruge komunikacijskih profesionalaca koji ne samo da trebaju znati obraćati se javnosti, nego jednako dobro i slušati njezin glas, prepoznali smo moć Diteta Ćaćinog. Skupina autora koja stoji iza tog imena, kratke satirične rečenice kombinira s fotografijama i video snimkama, a rezultat je mnogo više od zabave. Atraktivan vizualni sadržaj građane potiče na polemiku o politici, raznovrsnim društvenim temama, ali i zanimljivim aktualnim događajima. Ditetu Ćaćinom jasna je snaga društvenih mreža, a nakon blokade na Facebooku, svoj su kreativan komunikacijski projekt nastavili na Instagramu“, kazala je Maja Gradišar Perotić, zamjenica predsjednika žirija 11. Grand PRixa.

Kreativci iz Diteta Ćaćinog rekli su da im je drago što je žiri prepoznao njihov rad, no u svojem su stilu dodali da su ih svi odmah pitali hoće li od toga biti što para.

O pokretanju stranica dvojica autora pod krinkama su kazali: „Sve je krenulo spontano od neke zaje'''cije. Tako smo se zezali. To se zakotrljalo i nastalo je našto ogromno što se zove Di su pare.“

Upitani o razvoju svoje komunikacije, kazali su: „Najvažnije je da te maknu s Fejsa, onda kreću nominacije, nagrade..., a možda bude i koja para.“

Nakon što objavi sve finaliste, žiri Grand PRixa birat će Komunikatora 2018. godine. Paralelno će se baviti i njegovim antipodom – Antikomunikatorom 2018. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram