Zatvori
Poslovni Puls
29/11/2017

EKSTREMNI UVJETI: Ruski Yandex po snijegu testira samovozeće automobile

Najveća ruska tehnološka kompanija "Yandex" se nada da će u budućnosti na ulice izbaciti čitavu flotu taksija bez vozača...

Vozila bez vozača su u studenom 2017. godine prvi put u povijesti krenula po snježnim cestama u Moskovskoj oblasti. "Yandex", najveća ruska tehnološka kompanija, provodi ovo testiranje, jer želi provjeriti učinkovitost svojih vozila s autopilotom u zimskom periodu, kada snijeg može zakloniti oznake na cestama i kamerama na vozilu otežati navigaciju.

"Yandex" u testiranju koristi dva vozila Toyota Prius, a zaposlenici navode da je ispitivanje još uvijek u ranoj fazi. Potrebni su dodatni testovi. Kompanija se nada da će u budućnosti na ulice izbaciti čitavu flotu taksija bez vozača.

"Trebamo se izboriti s različitim izazovima, ako želimo da naša automatska vozila postanu masovan proizvod. Trenutno radimo na tome", priopćila je ruska tvrtka za TJournal, a prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram