Zatvori
Foto: Xiaomi miui 9
Poslovni Puls
28/07/2017

Xiaomi predstavio novu generaciju svog OS-a temeljenog na Androidu

Proizvođač pametnih telefona je predstavio MIUI 9, najnoviju verziju MIUI serije operativnog sustava, koji bi mogao biti do sada najbrži operativni sustav temeljen na Androidu, sudeći prema riječima Honga Fenga, suosnivača tvrtke Xiaomi...

Operativni sustav MIUI 9 je pokazao izvanredno visoku brzinu pokretanja mobilnih aplikacija, surfanja Internetom, igranja igara, te pretraživanja bilješki i fotografija.

Sustav MIUI 9 je također predstavio značajku "Pametnog pomoćnika" koji korisnicima omogućava pristup često potrebnim informacijama i često upotrebljavanim funkcijama jednostavnim pomicanjem ekrana na lijevo bez otvaranja aplikacije, uključujući pristup omiljenom sadržaju, troškovima, informacijama o pošiljkama i svakodnevnom rasporedu.

Sustav MIUI je prvi operativni sustav tvrtke Xiaomi i zadobio je preko 280 milijuna korisnika u 142 zemlje i regije od pokretanja u 2010.

Verzija MIUI 9 će biti dostupna u Kini od 11. kolovoza, kao javni beta sustav za telefone Mi 6, Mi 5X i Redmi Note 4X. Podrška za ostale modele će biti postupno uvedena s početkom od 25. kolovoza.

Xiaomi je predstavio svoj najnoviji pametni telefon s dvostrukim postavkama kamere, Mi 5X, čija će cijena biti 1 499 yuana (približno 222 američka dolara), a biti će dostupan od 1. kolovoza putem internetskih prodavaonica Mi.com i Mi Home, kao i preko velikog broja ostalih partnerskih stranica i maloprodajnih kanala.

Istovremeno, tehnološka tvrtka je također predstavila proizvod umjetne inteligencija Mi AI Speaker, sustav zvučnika visoke kvalitete koji dolaze s nizom od šest mikrofona za prepoznavanje glasovnih naredbi iz svih smjerova, a služi kao kontrolni centar tvrtkinih proizvoda za pametni dom.

Xiaomi je zabilježio rekordno visoke kvartalne rezultate prodaje pametnih telefona u drugoj četvrtini ove godine i ima za cilj isporučiti 100 milijuna pametnih telefona u 2018. Tvrtka je počela uključivati tehnologiju za umjetnu inteligenciju u svoje potrošačke proizvode, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram