Zatvori
Poslovni Puls
28/07/2017

Kaos u Dubrovniku i Splitu: Taksisti blokirali prometnice zbog Ubera!

Dubrovački taksisti jutros su blokirali prometnice prema zračnoj luci i time stvorili do sada neviđene prometne gužve u najpoznatijoj hrvatskoj turističkoj destinciji...

I dok taksisti tvrde kako prosvjeduju protiv sve popularnije UBER aplikacije, dubrovački gradonačelnik Mato Franković žestoko je kritizirao nenajavljenu akciju lokalnih taxi prijevoznika.

"Svim onim taksistima koji su svoje nezadovoljstvo prema Uberu odlučili iskazati ne pružanjem usluga ili blokadom prometnica poručujemo kako Grad Dubrovnik nije i neće biti mjesto njihovih ucjena. Problemi s Uberom se ne rješavaju u Gradu Dubrovniku.

Grad Dubrovnik je do sada bio partner taksistima s područja Grada Dubrovnika i više puta smo isticali kako ne podržavamo način na koji radi UBER kao i da njihov rad smatramo nezakonitim.

Međutim, partnerstvo koje smo do sada stvarali i razvijali prekinuto je jer naši sugrađani i gosti našeg Grada ne mogu dobiti uslugu koju im je Grad Dubrovnik putem taksi udruženja omogućavao.

Očekujemo od svih taksista, s područja Grada Dubrovnika, da u najkraćem mogućem roku otpočnu s pružanjem usluga jer u protivnom Grad Dubrovnik će znati zaštititi interese Grada i gostiju kroz natječajni postupak za obavljanje auto taksi djelatnosti na području Grada Dubrovnika koji je u tijeku", stoji u priopćenju koje potpisuje dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Sličan prosvjed lokalnih taksista održao se i u Splitu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram