Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2017

Alibaba poslovnu godinu završila s rastom prihoda od 50 posto

U utorak su iz kineskog e-trgovinskog giganta Alibabe izjavili da su kvartalni prihodi u četvrtom fiskalnom kvartalu koji je završio u ožujku porasli za 60 posto u usporedbi s prošlom godinom...

U navedenom kvartalu prihodi grupe iznosili su otprilike 38,6 bilijuna yuana (5,6 bilijuna američkih dolara) više no što je očekivano, izjavili su iz Alibabe. Najveći su to kvartalni prihodi grupe Alibaba otkad su dionice grupacije ponuđene javno.

Iz tvrtke su izjavili da je brojka uglavnom rezultat rasta prihoda u svim segmentima, "posebice u rastu prihoda iz maloprodajnih usluga u Kini."

U fiskalnoj godini prihodi su narasli za 56 posto na otprilike 158,3 bilijuna yuana u usporedbi s prošlom godinom, sudeći prema Alibabi.

U međuvremenu je godišnji broj aktivnih kupca na maloprodajnoj platformi Alibabe dosegnuo 454 milijuna, dok je mjesečni broj članova koji su aktivni na mobilnoj platformi dosegnuo 507 milijuna.

Daniel Zhang, glavni izvršni direktor Alibabe je izjavio da rast pokazuje uspješnu interakciju Alibabe s 500 milijuna korisnika, kao i sposobnost grupe da stvori vrijednost, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram