Zatvori
Poslovni Puls
17/05/2017

Osnivač Alibabe postao najbogatiji Kinez

Jack Ma, predsjednik kineskog giganta e-trgovine grupe Alibaba, nadmašio je Wanga Jianlina, predsjednika grupe Dalian Wanda, te postao najbogatiji Kinez u kopnenoj Kini, sudeći prema časopisu Forbes...

Od petka Maovo bogatstvo se procjenjuje na 30,9 bilijuna američkih dolara, u usporedbi s 30,7 bilijuna koliko iznosi Wangovo. Ma Huateng, predsjednik Tencenta, zauzeo je treće mjesto s 29,7 bilijuna, sudeći prema časopisu.

Ma je titulu dobio zahvaljujući rastu od jedne trećine cijena dionica Alibabe, koja je u petak u New Yorku iznosila 120,34.

Wang je svoje bogatstvo stvorio prvenstveno preko nekretnina i zabavne industrije.

U posljednjih nekoliko godina Jack Ma i Wang Jianlin se izmjenjuju na prvom mjestu na listi najbogatijih Kineza.

Međutim, možda će doći do još jedne promjene na listi budući da raste Ma Huatengovo bogatstvo nakon skoka u cijeni dionica Tenceta, koji vodi popularnu platformu za komunikaciju WeChat. Ma Huatengovo bogatstvo je za samo jedan 1 bilijun manje od Maova i Wangova.

Trenutačno je najbogatiji čovjek u Aziji Li Ka-shing iz Hong Konga, čije se bogatstvo procjenjuje na 32,9 bilijuna američkih dolara, sudeći prema časopisu Forbes, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram