Zatvori
Poslovni Puls
05/05/2017

Novim prijedogom zakona Amerikancima se želi spriječiti eksploatacija nafte u Rusiji

U Sjedinjenim Državama predlažu da se američkim građanima zabrani sudjelovanje u projektima koji su povezani s eksploatacijom nafte u Rusiji. Prijedlog je na razmatranje podnijela demokratkinja Maxine Waters, prenosi RT, pozivajući se na dokument...

"Treba zabraniti građanima SAD-a da dobivaju licence i druge dozvole za sudjelovanje u projektima koji su povezani s eksploatacijom nafte metodom podvodnog bušenja (uključujući arktički epikontinentalni pojas) ili iz slojeva uljnog škriljca, ako rezultat može biti proizvodnja nafte na teritoriju Rusije ili u morskim rajonima pod njezinom kontrolom", navodi se u prijedlogu zakona.

Po mišljenju stručnjaka, Waters se pribojava da bi bivši direktor tvrtke ExxonMobil, a sada državni tajnik Rex Tillerson, mogao utjecati da odluku administracije povodom antiruskih sankcija.

Tillerson je pod zakletvom ranije rekao da nije sudjelovao u lobiranju ukidanja antiruskih sankcija, a poslije stupanja na dužnost državnog tajnika je više puta rekao da ne vidi razloga za njihovo ukidanje, prenosi RBTH.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram