Zatvori
Poslovni Puls
15/02/2017

HT otpušta 100 zaposlenika uz otpremine od 230.000 kuna

Hrvatski Telekom u ovoj godini nastavlja s procesom transformacije svog poslovanja kako bi se očuvala operativna učinkovitost te osigurao potencijal za dugoročni, održivi rast. U okviru tog procesa utvrđen je višak od oko 100 radnika kojima kompanija iz poslovno uvjetovanih razloga do 31.3. 2017. namjerava otkazati ugovore o radu. Riječ je o najmanjem broju radnika koji odlazi iz kompanije otkako je HT započeo s procesom transformacije, navodi se u priopćenju...

Uz otpremninu zajamčenu Kolektivnim ugovorom, u HT-u je donesena odluka o dodatnim, stimulativnim otpremninama koje će se isplatiti radnicima, ovisno o godinama radnog staža u kompaniji. Također, za određene kategorije radnika osigurana je isplata i posebnog dodatka u iznosu od 6 radnikovih plaća.

Radnici koji napuštaju kompaniju dobivaju otpremnine koje u prosjeku iznose 230.000 kuna, što odgovara jedno i pol godišnjoj prosječnoj plaći u HT-u.

"Telekomunikacijska industrija u kojoj HT posluje ubrzano se mijenja te je stalna prilagodba i transformacija nužna kako bi se zadržala vodeća pozicija i kako bi se osigurao rast i razvoj u narednom razdoblju. Tehnološki razvoj donosi značajne promjene te se određeni poslovi u potpunosti prestaju raditi ili se njihov obim u velikoj mjeri smanjuje, što dovodi do potrebe za smanjenjem broja radnika", poručili su iz HT-a.

 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram