Zatvori
Poslovni Puls
13/02/2017

Alibaba - Europa je sljedeća "meta"?

Kineski div za e-trgovinu Alibaba proširio se i na australsko tržište. Znači li to da bi i Europa mogla biti sljedeća...

Poslovanje u Australiji službeno je pokrenuto prošlog tjedna, no i prije se znalo da se ono sprema. Alibabina uprava je iskoristila velike mogućnosti koje nudi to tržište otvorivši svoj ured u Melbourneu.

Ovo bi svakako moglo ''prodrmati'' Amazon, a posebice eBay kojeg često navode kao web-stranicu koja je izvan Kine najviše nalik Alibabinoj.

Pitanje koje se logično nameće – tko je idući?

Odgovor bi svakako mogao iznenaditi! Alibabine usluge već su dostupne u Velikoj Britaniji, SAD-u, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji – odnosno u velikom broju zemalja diljem svijeta.

Ta kineska tvrtka ima svoje urede u Londonu, Milanu, Mumbaiju, kalifornijskom San Mateu te, naravno, u Australiji i Kini.

Ovi uredi možda daju naznake gdje bi fokus međunarodne ekspanzije mogao biti usmjeren. Alibaba, međutim, na međunarodnoj razini već postoji te i dalje raste, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram