Zatvori
Poslovni Puls
17/01/2017

Huaweijevi godišnji prihodi narasti će na 25,8 mlrd. dolara

Prema očekivanim godišnjim rezultatima za 2016. godinu, tvrtka Huawei Consumer Business Group (CBG) predviđa da će u 2016. godini prihodi od prodaje dosegnuti 178 milijardi CYN (25,8 milijardi USD), što je povećanje od 42% u odnosu na prethodnu godinu...

Uz stabilan rast prihoda petu godinu zaredom, broj isporučenih pametnih telefona dosegnuo je 139 milijuna komada, što je povećanje od 29% u odnosu na prošlu godinu. Isto tako, prema istraživanju provedenom od strane kuće GfK, Huaweijev udio na svjetskom tržištu pametnih telefona porastao je na 11,3%.

U 2016. godini poseban iskorak ostvaren je na europskom tržištu uređaja visoke klase, a više od 36% ukupno isporučenih uređaja izvan Kine pripadalo je ovoj kategoriji. Najzaslužniji za uspjeh na europskom tržištu bili su izvrsni prodajni rezultati pametnog telefona Huawei P9 i P9 Plus. Prema GfK-u, u 33 zemlje tržišni udio Huaweija premašuje 15%, a u njih 18 penje se i preko 20%, od kojih je gotovo polovica europskih zemalja. U sjeveroistočnoj i zapadnoj Europi, Huaweijev tržišni udio iznosi 15, odnosno, 10 posto, a u nekim zemljama sjeverne Europe Huawei ima vodeći udio na tržištu.

Značajan iskorak ostvaren je i na ključnim tržištima poput Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke te ostalih zemalja.

Tijekom 2016. godine, Huawei je bio usmjeren na razvoj značajnih inovacija, posebno u području operativnih sustava (EMUI utemeljen na Androidu), tehnologiji dvostruke kamere, umjetne inteligencije i dr. Zahvaljujući tim naprednim tehnološkim rješenjima, korisnici diljem svijeta prepoznali su Huaweijeve flagship pametne telefone što potvrđuju i ostvareni prodajni rezultati.

Osim Huaweija P9, iznimno uspješnog modela koji je do sada prodan u preko 10 milijuna primjeraka, i drugi tvrtkin flagship uređaj, Mate 9, snažno je zakoračio na tržište, a potražnja u prva dva mjeseca nakon predstavljanja za 50% je veća nego kod njegovog prethodnika u istom razdoblju prošle godine.

Uz tržište pametnih telefona, tijekom 2016. Huawei je predstavio inovacije i na tržištima osobnih računala i tableta, nosivih uređaja, pametnog doma te interneta vozila (IoV)

Za 2017. godinu, Huawei je najavio da će i dalje u potpunosti biti posvećen potrebama svojih korisnika te da će nastaviti s aktivnostima na dodatnom osnaživanju prodajnih kanala, brenda, marketinga i drugih usluga. Na taj način, dodatno će se ojačati temelji poslovanja, što je preduvjet za još bolje ostvarene rezultate, a osim na tržištu pametnih telefona, Huawei će nastaviti s aktivnostima i u drugim segmentima poput tržišta nosivih uređaja, pametnog doma i usluga utemeljenih na oblaku, s ciljem pružanja svih potrebnih usluga za ugodno i inteligentno umrežavanje svakodnevnih životnih potreba svih svojih korisnika, navodi se u priopćenju iz Huaweija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram