Zatvori
Foto: Skier --- Image by © Royalty-Free/Corbis
Poslovni Puls
16/01/2017

Uvijek ista priča: Neiskorišteni potencijal zimskog turizma u Gorskom kotaru

Gorski kotar, u kojem živi nekoliko desetaka tisuća ljudi, mogao bi postati turistički adut i regija zdravlja, rekreacije i sporta. Gosti su prepoznali njegove potencijale i nedirnutu prirodu pa ih je iz godine u godinu sve više. Ali investitora i dalje nema. Država je obećala potporu...

Prvi pravi, ozbiljni snijeg ove zime zabijelio je Gorski kotar. Mnogi su ga zato odabrali za uživanje u zimskim praznicima. U Delnicama pak uživaju oni željni aktivnog odmora jer središte je to koje nudi različite sportske sadržaje na otvorenome. Novim ulaganjima Delnice bi mogle postati zamašnjak gospodarskog, turističkog i demografskog razvoja Gorskoga kotara, piše HRT.

"To bi značilo jednu značajnu investiciju u ovaj grad i infrastrukturu, sportske objekte u ovom gradu od nekih 35 milijuna kuna, ali na taj način bi stvorili jednu top-destinaciju u koju bi mogle na pripreme dolaziti sve reprezentacije iz cijele regije", rekao je Alen Udovičić, direktor Goranskog sportskog centra.

Gorani imaju razvojne planove, ali investitora nigdje na vidiku. Ministar turizma obišao je Gorski kotar i obećao potporu. "U proračunu RH smo, što se tiče Ministarstva turizma, predvidjeli dodatnih 10-ak milijuna upravo za razvoj kontinentalnog dijela ravnomjernijeg razvoja turizma na područje cijele RH", izjavio je Gari Cappelli, ministar turizma.

Gorani su se, kažu, naslušali obećanja i polako gube nadu u boljitak. Mladi odlaze, a o tome sve više razmišlja i dio poduzetnika.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram