Zatvori
Poslovni Puls
06/01/2017

Ukrajina od Europe traži pomoć kako bi zadržala tranzit ruskog plina

Ukrajina mora privući neku tvrtku iz Europe s ciljem upravljanja njezinim plinskim transportnim sustavom kako bi zadržala tranzitne isporuke plina iz Rusije, rekao je direktor ukrajinskog Naftogaza Andrej Kobolev...

Ugovor o tranizitu plina potpisan s Moskvom ističe 2019. godine. Prije toga je neophodno uvesti Europu u upravljanje plinskim transportnim sustavom, s obzirom na to da je Ukrajina praktički spremna ustupiti dio svog biznisa, rekao je Kobolev za ukrajinsku televiziju Peti kanal.

"Sjeverni tok 2" Kobolev smatra privlačnom ponudom za Europsku uniju koja stiže od "vrlo jakog protivnika".

Prvi čovjek ukrajinske državne naftne kompanije tvrdi da će, ukoliko zbog "Sjevernog toka 2" i "Turskog toka" tranzitne isporuke plina kroz Ukrajinu budu obustavljene, rusko gorivo postati skuplje za Europu.

Kako podsjeća portal Vzgljad, unatoč tome što je Ukrtransgas priopćio da je tranzit kroz Ukrajinu povećan tijekom protekle godine u usporedbi s 2015. godinom, prema informacijama iz Naftogaza, tranzit ruskog plina kroz Ukrajinu je opao. A to se dogodilo nakon što je plinovod Opal ruskom plinskom gigantu odobrio korištenje njegovih kapaciteta u većem obujmu, prenosi RBTH.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram