Zatvori
Poslovni Puls
21/12/2016

Ipak ništa od brzog povratka Cammea u Splitu

Na jučerašnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća vijećnici su odlučili da će eventualna rasprava o odluci o autotaksi prijevozu u Gradu Splitu biti održana na nekoj od sljedećih sjednica vijeća. Dio vijećnika smatra da odluku o liberalizaciji taksi-tržišta treba prepustiti Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koja je već najavila osnivanje Radne skupine za izradu prijedloga nacrta zakona, nakon čega će oni na lokalnoj razini pristupiti prilagođavanju pravila...

Zbog toga danas nije donesena odluka koja bi bila u skladu sa željama građana da se otvori taksi-tržište te da im taksi-usluge budu dostupnije i cjenovno prihvatljivije.

U Cammeo grupi izražavaju žaljenje što nije donesena odluka koja bi im omogućila skori povratak na splitsko tržište i zapošljavanje 75 djelatnika koje su bili primorani otpustiti nakon obustave rada.

Da je donesena odluka o promjeni, ti ljudi bi već sutra radili, a ovako će čekati mjesecima ne bi li se konačno ostvarili uvjeti za povratak na posao.

No, ne gube nadu da će ključni akteri u nadležnim institucijama uvidjeti potencijal koji ova djelatnost ima za gospodarstvo i kvalitetu života građana. Stoga će i dalje vrlo aktivno zagovarati i provoditi inicijativu kojom traže liberalizaciju taksi-tržišta, zapošljavanje, dostupniju i jeftiniju taksi-uslugu te razvoj konkurentnosti. Smatraju da bi liberalizacija taksi-tržišta, osim svega navedenog, državi omogućila veći priljev sredstava u lokalni i državni proračun, što je svakako u interesu svima, navodi se u priopćenju.

Nadaju se da će Radna skupina resornog ministarstva, u čijem radu će i sami sudjelovati, vrlo brzo donijeti prijedloge koji će poboljšati uvjete na tržištu i omogućiti pravednu tržišnu utakmicu. U međuvremenu, najavljuju daljnje širenje na sve hrvatske gradove u kojima je taksi-tržište otvoreno.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram