Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2016

Hrvatski Vollo i Uber najavili partnerstvo!

Jedan od najbrže rastućih hrvatskih start-upova, bus-ticket platforma koja omogućava jednostavnu pretragu, usporedbu i kupovinu autobusnih karata Vollo, te poznata globalna tehnološka platforma Uber, koji je na hrvatskom tržištu prisutan nešto više od godine dana, udružili su snage te pod motom “Gdje jedno putovanje završava, drugo počinje”, dogovorili partnerstvo koje će ove jeseni i zime pojednostaviti i razveseliti putovanja mnogih korisnika, piše u priopćenju iz Volloa...

Koncept intermodalnog prijevoza koji iskorištava prednosti korištenja različitih transportnih sredstava, ujedno je bila i misao vodilja stvaranja partnerstva Ubera i Volla, inače tvrtki koje su na tehnološkoj sceni, ali i šire, poznate kao pokretači inovacija u svom segmentu poslovanja. Upravo zato, sama se suradnja nametnula kao prirodna.

“Ovo je prvi korak ka punom Intermodalnom prijevozu gdje će u budućnosti tehnološke platforme poput Ubera i Volloa, te autonomna vozila i autobusi potpuno promijeniti postojeći koncept posjedovanja automobila ili iskustva putovanja javnim prijevozom,” kaže Marko Jukić, suosnivač i direktor Volloa.

Kupnjom autobusne karte na Vollo platformi, Uber novim korisnicima daruje besplatnu vožnju do kolodvora do 65 kn, te obrnuto; sve nove korisnike Vollo časti s do 35 kn popusta na ukidanje booking fee-a prilikom prve kupnje. Imajući na umu da su karte kupljene preko Vollo platforme već ionako u prosjeku jeftinije za 10-25% u odnosu na regularne cijena s kolodvora, radi se zaista o popustu kojeg ne treba zanemariti.

Osim za grad Zagreb, akcija vrijedi i za gradove Split, Zadar te Dubrovnik, a iz Volla najavljuju da je riječ samo o prvoj od suradnji koje planiraju pokrenuti u ovom tipu prijevoza. S obzirom da su u manje od 6 mjeseci postojanja povezali preko 20 zemalja, objedinili preko 150 prijevoznika iz Hrvatske i Europe, ostvarili preko 70 000 konekcija i više od 2 milijuna kombinacija ruta, s nestrpljenjem iščekujemo novosti koje nam spremaju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram