Zatvori
Poslovni Puls
14/12/2016

Europski kupci blagdanski shopping obavit će uz pomoć modernih metoda plaćanja

Kod online ili kupovine u trgovinama, kupujući darove ili uživajući u božićnim radostima – kupci više ne koriste gotovinu, već odabiru brzinu i praktičnost beskontaktnih kartica i novih metoda plaćanja...

Uz 165 milijuna beskontaktnih kartica i 3,4 milijuna terminala NFC diljem Europe, uporaba je porasla s 36% u 2015. na 52% u 2016. godini, pokazuju podaci Visine Studije o digitalnim načinima plaćanja iz 2016. godine. Ovaj trend nije rezerviran samo za mlađe generacije, kao potrošače koji su iskusniji u korištenju tehnologije. Porast beskontaktnog plaćanja prisutan je u svim dobnim skupinama, a najveće povećanje je u dobnoj skupini od 55 do 64, koja bilježi rast od 64% u usporedbi s 2015. godinom.

Štoviše, uporaba beskontaktnih kartica ima vidljiv utjecaj na druge metode plaćanja.

Diljem Europe, korisnici beskontaktnih kartica otvoreniji su prema korištenju mobilnog uređaja kao metode plaćanja u trgovini (52% korisnika beskontaktnih kartica u usporedbi s 32% korisnika koji ne koriste beskontaktne kartice), za kupovinu putem aplikacije proizvođača (49% u usporedbi s 31%) i za plaćanje obroka (50% u usporedbi s 30%).

Uz sve prednosti beskontaktnog plaćanja, potrošači sve više prepoznaju i prednosti drugih novih metoda plaćanja. U 2016. godini, 44% Visinih ispitanika izjavilo je da koriste aplikacije za mobilno plaćanje, što je povećanje od 38% u usporedbi s prošlom godinom. Gotovo polovica ispitanih (46%) slaže se da je plaćanje mobilnim uređajem ili nosivim uređajima za plaćanje olakšalo kupovinu svega što im je potrebno. Upravo ta dodatna praktičnost potiče i porast u uporabi digitalnih novčanika diljem različitih kanala za kupovinu. Europski potrošači zainteresirani su za korištenje digitalnih novčanika za kupovinu licem u lice (37%), putem aplikacija (51%), kao i online (56%).

Potrošači se slažu da su primarne prednosti povećana praktičnost (61%) i mogućnost plaćanja bilo kada i bilo gdje (59%).

Visina Studija o digitalnim načinima plaćanja također otkriva da kupci koriste kombinaciju fizičkih i online kanala kada obavljaju kupovinu, posebno kod skupljih artikala. Sedam od deset europskih potrošača pregleda artikl u trgovini prije nego što ga kupe online, dok gotovo isto toliko, 66% njih, pretražuje internet kako bi pronašli najbolju cijenu prije kupovine artikla u trgovini proizvođača.

Unatoč porastu online prodajte uoči i za vrijeme Božića, kupci i dalje ostaju vjerni „fizičkim“ trgovinama. Naime, 60% potrošača još uvijek uživa u iskustvu interakcije s osobljem pri odabiru poklona te u pregledavanju potencijalnog poklona uživo, stoji u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram