Zatvori
Poslovni Puls
12/12/2016

Gazprom Ukrajini spreman prodati dovoljne količine plina

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak potvrdio je spremnost Rusije da osigura plin za Ukrajinu u količini potrebnoj za prolazak zime u okviru ugovora, prenosi TASS...

Ministar je to priopćio na brifingu održanom na kraju trilateralnog sastanka o plinu u Bruxellesu u formatu EU - Ukrajina - Rusija.

"Ruska strana i 'Gazprom' izrazili su spremnost da ruski plin isporuče Ukrajini u okviru postojećeg ugovora koji vrijedi do 2020. godine", rekao je Novak.

Prema njegovim riječima, Kijev je spreman kupiti od 1,5 do 4 milijarde kubičnih metara plina. "Na koncu možemo reći da je ukrajinska strana izrazila spremnost da kupi od 1,5 do 4 milijarde kubičnih metara plina u zimskom razdoblju kako bi ukrajinskim potroščima osigurala pouzdanu opskrbu, a europskim potrošačima pouzdan tranzit", rekao je Novak.

Ministar je također potpredsjedniku za energetsku uniju Marošu Šefčoviču uručio pismo u vezi s antimonopolskom istragom koja se tiče "Gazproma" u Ukrajini, prenosi RBTH.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram